Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nemško prvenstvo nogomet Bayern München Borussia Dortmund Tim Matavž Augsburg Köln Mišo Brečko Dominic Maroh Schalke

Petek, 22. 8. 2014, 14.26

8 let

Borussia Dortmund tone tudi s Kevinom Kamplom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometaš Kevin Kampl debija v dresu Borussie na dortmundskem štadionu Signal Iduna Park ne bo pomnil po dobrem. Dortmundčani so izgubili proti Augsburgu z 0:1.

Po spodbudnem debiju v Leverkusnu pretekli konec tedna in zelo dobri igri ob remiju proti Bayerju z 0:0 je Kevin Kampl zdaj prvič zaigral še na domačem štadionu Borussie Dortmund. Pred domačimi navijači je s soigralci upal na zmago in beg z dna prvenstvene razpredelnice, na katerega je padel v prejšnjem krogu.

Na njegovo in žalost več kot 80 tisoč navijačev, kolikor se jih je zbralo na Signal Iduna Parku bo tako ostalo tudi po 19. krogu. Borussia je namreč spet izgubila, pomagati ji ni mogel niti 24-letni slovenski reprezentant, ki je v Dortmund prišel pred kratkim za 12 milijonov evrov.

Kampl je bil spet v prvi postavi, a se ni najbolj izkazal. Spet je zelo veliko tekel, ukradel kar nekaj žog v obrambi, a naredil veliko napak v napadu. V prvem polčasu je bil dokaj dejaven – enkrat je prodrl po desni strani in slabo zaključil akcijo, enkrat je streljal slabo, enkrat pa izgubil žogo tik pred tem, ko bi se znašel sam pred nasprotnikovim vratarjem -, v drugem je bil povsem neviden.

Zato ne čudi, da ga je, skupaj z največjim zvezdnikom Marcom Reusom, trener Jürgen Klopp po 72 minutah igre potegnil z igrišča. Takrat so gostje, pri katerih Tima Matavža zaradi poškodbe ni bilo niti na klopi, že vodili z 1:0. V 50. minuti je zmedo v domači obrambi izkoristil Argentinec Raul Bobadilla.

Borussia ni znala izkoristiti niti dejstva, da so bili gostje od 64. minute naprej številčno oslabljeni. Izključen je bil Christoph Janker. Dortmundčani tako ostajajo prikovani na zadnje mesto lestvice. Za berlinsko Hertho, ki je tokrat prav tako izgubila, imajo dve točki zaostanka, medtem ko se je Augsburg povzpel na presenetljivo visoko četrto mesto.

Spet je igral samo Dominic Maroh

Na delu je bil tudi Köln Miša Brečka in Dominica Maroha, ki je na domačem štadionu remiziral brez zadetkov proti Stuttgartu. Od slovenskih reprezentantov je igral le drugi, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Brečko je sedel na klopi, a tudi tokrat ni dobil priložnosti.

Ne spreglejte