Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2011,
12.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Joseph Blatter FIFA

Torek, 17. 5. 2011, 12.26

8 let, 5 mesecev

Blatter pred volitvami zaupa zvezam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Joseph Blatter, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je prepričan, da bo na prihajajočih volitvah dobil še en predsedniški mandat.

"Zaupam vase in v zveze, da mi bodo podelile še en štiriletni mandat,>" je povedal Blatter za nemško tiskovno agencijo dpa. Švicarjev edini tekmec v boju za predsedniški stolček je predsednik azijske zveze, Katarec Mohamed bin Hamman. Švicar je v primeru vnovične izvolitve obljubil, da bo to njegov zadnji mandat. Volitve bodo v 1. junija v Zürichu, Blatterju pa so podporo že izrazile nogometne zveze Oceanije, Južne Amerike, Afrike in Evrope.

Na vprašanje, če že ima pripravljen govor je 75-letni Švicar dejal: "V vsakem primeru bom imel govor." Blatter je že pred časom podprl tehnologijo golove črte, v primeru izvolitve pa je obljubil številne reforme kot je ustanovitev posebne skupine, ki bo bdela nad delovanjem vodilnih v zvezi, Fifa pa želi uvesti podoben sistem izborov, kot jih ima Mednarodni olimpijski komite (MOK) pri izborih organizatorjev olimpijskih iger.

Blatter je pred novimi predsedniškimi volitvami najel britanskega novinarja Briana Alexandra, ki mu bo pomagal kot medijski svetovalec, kar nakazuje na to, da Švicar resno računa na nov mandat.

Blatter želi več žensk na položajih Fife, izpostavil pa je žensko nogometno svetovno prvenstvo v Nemčiji, ki bo zanj višek.

Ne spreglejte