Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
20.28

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Javier Caballero La Liga Alaves Sevilla

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 20.28

6 let, 4 mesece

Eduarda Berizza bo zamenjal Ernesto Marcucci

Trener Seville na operacijo, v Mariboru jo bo vodil pomočnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Eduardo Berizzo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eduardo Berizzo, trener nogometašev Seville, ki je prejšnji teden naznanil, da ima raka na prostati, z novico pa ob polčasu tekme lige prvakov proti Liverpoolu motiviral svoje nogometaše, da so nadoknadili zaostanek 0:3, odhaja na operacijo. V Mariboru, kjer bo Sevilla gostovala v zadnjem krogu lige prvakov, bo ekipo vodil njegov pomočnik.

"Njegova vrnitev na klop bo odvisna od okrevanja, upamo, da bo to hitro. V pomočnika Ernesta Marcuccija, ki bo v naslednjih dnevih vodil treninge in tekme, imamo zaupanje, verjamemo, da se odsotnost glavnega trenerja ne bo poznala na rezultatih," so sporočili iz Seville, ki bo v Mariboru gostovala 6. decembra.

Sevilla v skupini E lige prvakov trenutno zaseda drugo mesto. Za vodilnim Liverpoolom zaostaja točko, pred moskovskim Spartakom pa ima dve točki prednosti. Za zanesljivo uvrstitev v izločilni del bo morala v Mariboru loviti zmago.

Španci na pomoč poklicali tretjega trenerja v sezoni

Španski nogometni prvoligaš Alaves je danes odpustil trenerja. Gianni de Biasi je na čelu ekipe zdržal le sedem tekem, slabi rezultati moštva pa so pripeljali že do druge menjave v tej sezoni. De Biasi je namreč šele septembra zamenjal Luisa Zubeldio.

Alaves bo v tej sezoni vodil še tretji trener. | Foto: Reuters Alaves bo v tej sezoni vodil še tretji trener. Foto: Reuters

De Biasi ni bil kos izzivu, saj se klubu kljub menjavi trenerja ni uspelo dvigniti in je še vedno na zadnjem mestu. V prejšnji sezoni je sicer ta klub dosegel enega največjih uspehov v zgodovini, ko se je uvrstil v finale španskega pokala, tam pa je klonil proti Barceloni.

Že takrat pa so vodilni v Alavesu pokazali, da nimajo prav veliko razumevanja za dolgoročne in počasne trenerske zamisli. Septembra odpuščeni Zubeldia je namreč vajeti prevzel šele poleti, ko je klub zapustil prejšnji strateg Mauricio Pellegrini.

Zdaj bo moštvo skušal na varno, na mesta, ki zagotavljajo obstanek, spraviti Javier Caballero. Alaves je v 13 krogih letošnje sezone dosegle le dve zmagi in ima 11 porazov.

Ne spreglejte