Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 3. 2018,
12.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

Anderlecht francosko prvenstvo St Etienne Robert Berić

Torek, 6. 3. 2018, 12.20

6 let, 1 mesec

Najboljši igralec 28. kroga francoskega prvenstva

Velika čast za Slovenca, ki mu gledata v hrbet tudi Di Maria in Balotelli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Robert Berić | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski napadalec Robert Berić, ki je v soboto St. Etiennu do točke proti Dijonu (2:2) pomagal z dvema zadetkoma, je bil izbran za najboljšega nogometaša 28. kroga francoskega prvenstva. To je velika čast za Krčana, ki mu še vedno ni jasno, zakaj je bilo njegovo obdobje dokazovanja v Belgiji obsojeno na neuspeh.

Francosko nogometno prvenstvo spada med najmočnejša klubska tekmovanja na svetu. V ligi igrajo številni velemojstri. Največje pozornosti so deležna imena, kot so Brazilec Neymar, Urugvajec Edinson Cavani, Kolumbijec Radamel Falcao, Argentinec Angel Di Maria, Italijan Mario Balotelli, Francoza Nabil Fekir in Kylain Mbappe ter še kdo.

Mojstrski zadetek Berića za 1:1:

Nihče izmed njih pa se v 28. krogu francoskega prvenstva ni izkazal tako dobro kot slovenski legionar Robert Berić, ki je v soboto dosegel dva zadetka.

Najbolj se bo spominjal zgrešene enajstmetrovke

Krčan se je po vrnitvi iz Belgije prerodil v zelenem dresu. Na zadnjih štirih tekmah je dosegel štiri gole, v soboto pa je mrežo Dijona, obakrat po podaji Gabriela Silve, zatresel dvakrat. Lahko bi jo celo trikrat, a ni izkoristil strela z bele točke. Zaradi tega po remiju z Dijonom (2:2) ni skrival mešanih občutkov. Čeprav je prejemal pohvale na račun mojstrskih zadetkov, najprej je z glavo izenačil na 1:1, nato po projektilu z razdalje še na 2:2, ni bil popolnoma zadovoljen.

Prekrasen zadetek Berića za 2:2:

"Ko sem zapravil strel z bele točke, sem bil zelo živčen. Če ga ne bi, bi šla tekma v drugo smer. Gol za izenačenje na 1:1 mi je pomagal v psihološkem smislu. Ves čas smo nadzorovali potek srečanja, a plačali davek za naše napake. Zato so moji občutki po tekmi mešani, saj si bom najbolj zapomnil neizkoriščen kazenski udarec," je dejal 26-letni Krčan. Po dvoboju je prejel posebno pohvalo trenerja: "Njegova največja prednost je ta, da se nikoli ne preda," je slovenskega reprezentanta pohvalil Jean-Louis Gasset.

Nekdanji napadalec Krškega, Interblocka, Maribora, Sturma, Rapida in Anderlechta je bil najprej uvrščen v najboljšo enajsterico 28. kroga, nato pa so ga razglasili še za najboljšega posameznika. V posebnem točkovanju je za izvedbo proti Dijonu prejel kar 92,6 točke od mogočih sto.

Najboljša enajsterica 28. kroga:

Koubek (Rennes) - Dubois (Nantes), Traore (Angers), T. Silva (PSG), G. Silva (St. Etienne) - Di Maria (PSG), Cyprien (Nice), Peeters (Caen), Lopes (Monaco) - Berić (St. Etienne), Balotelli (Nice).

Doživel je veliko čast, saj je postal najboljši v druščini zelo znanih nogometašev. V idealno enajsterico kroga so se namreč uvrstili tudi Thiago Silva, Angel Di Maria (oba PSG), Mario Balotelli (Nice),  Rony Lopes (Monaco) …

Preprosto ne razume, zakaj ni dobil priložnosti

Potrebuje le še en zadetek, pa bo izenačil učinek v francoskem prvenstvu v sezoni 2016/17. | Foto: Twitter - Voranc Potrebuje le še en zadetek, pa bo izenačil učinek v francoskem prvenstvu v sezoni 2016/17. Foto: Twitter - Voranc Še enkrat več je dokazal, da se je zimska vrnitev v St. Etienne izkazala za odlično potezo. V zelenem dresu se je prerodil. Jeseni je v Belgiji le redko dobil priložnost. V ligi prvakov, kjer je Anderlecht hitro izpadel, ni odigral niti ene minute.

V drugih tekmovanjih je zbral le šest nastopov. Dobival je drobtinice in skupno odigral le 163 minut. "Nikoli nisem dočakal priložnosti. Nikoli nisem prejel pojasnila. Tega preprosto ne razumem," je pred dnevi potožil v pogovoru za Footmercato.

Zanj je bila očitno usodna trenerska menjava, saj se je Švicar Rene Weiler, ki se je zanimal za Berića, moral hitro posloviti od stolčka pri Anderlechtu. Njegov naslednik Belgijec Hein Vanhaezebrouck ni zaupal Slovencu.

Na pragu novega rekorda

Strelska forma Berića veseli tudi slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča, s katerim je sodeloval že v mladi izbrani vrsti. Odkar se je vrnil v Francijo, je na desetih srečanjih dosegel šest golov. V prvenstvu jih je dal že pet, na lestvici najboljših klubskih strelcev pa zaostaja le za Jonathanom Bambo (6) in je na pragu osebnega rekorda v francoskem prvenstvu.

Robert Berić bi se lahko znašel na seznamu selektorja Tomaža Kavčiča, ki bo ta mesec vodil Slovenijo proti Avstriji in Belorusiji. | Foto: Vid Ponikvar Robert Berić bi se lahko znašel na seznamu selektorja Tomaža Kavčiča, ki bo ta mesec vodil Slovenijo proti Avstriji in Belorusiji. Foto: Vid Ponikvar

V prejšnji sezoni je na 22 nastopih dosegel šest zadetkov. Če se bo do konca sezone vpisal med strelce vsaj še dvakrat, bo to njegov najboljši učinek, odkar nosi dres St. Etienna.

 

Ne spreglejte