Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
22.20

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Saint Etienne Robert Berić Anderlecht

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 22.20

12 mesecev

Še en Slovenec v ligi prvakov

Berić odšel k najboljšemu belgijskemu klubu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Robert Berić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski reprezentant Robert Berić se je iz Francije preselil v Belgijo, kjer bo do konca sezone 2017/18 nosil dres Anderlechta kot posojen nogometaš St. Etienna. Krčan v tej sezoni še ni stopil na igrišče, zato ga selektor Srečko Katanec ni vpoklical v reprezentanco za tekmi s Slovaško in Litvo. Z belgijskim prvakom Anderlechtom bo nastopil v ligi prvakov.

Le nekaj dni pred koncem poletnega prestopnega roka je postalo dokončno jasno, v katerem dresu bo v sezono 2017/18 zakorakal Robert Berić. Krčan v uvodnih štirih krogih francoskega prvenstva pri St. Etiennu ni dočakal priložnosti.

V ligi prvakov proti Neymarju in zvezdnikom Bayerna 

Neymar je letos PSG stal kar 222 milijonov evrov. | Foto: Reuters Neymar je letos PSG stal kar 222 milijonov evrov. Foto: Reuters Tekmovalno formo bo skušal ujeti v dresu belgijskega prvaka Anderlechta, s katerim bo nastopil tudi v ligi prvakov in skušal opozoriti nase v močni skupini B, v kateri se bo meril s PSG, Celticom in Bayernom iz Münchna. S tem se bo slovenski delež v najmočnejšem tekmovanju še povečal. Berić se bo pridružil Janu Oblaku (Atletico) in številnim rojakom, ki zastopajo barve slovenskega prvaka Maribora.

Usoda je hotela, da se je od francoskega prvenstva poslovil na Parku princev, kjer je grel klop na gostovanju St. Etienna pri PSG. Trener ga ni pošiljal v igro. Proti Neymarju, Edinsonu Cavaniju in preostalim znanim nogometašem bogatega pariškega kluba ni nastopil v francoskem prvenstvu, bi se pa lahko z njimi pomeril v ligi prvakov.

Žalostno slovo od St. Etienna

"Žalosten dan. Upal sem, da bom ostal v St. Etiennu. Upam, da se vidimo kmalu," je 26-letni slovenski napadalec prek socialnega omrežja poslal sporočilo navijačem St. Etienna, trofejnega francoskega kluba, za katerega je igral od leta 2015. Odigral je 45 tekem in dosegel 14 zadetkov. Med strelce bi se vpisal še večkrat, če ne bi zaradi hude poškodbe kolena izpustil precejšen del sezone 2015/16.

St. Etienne je zanj leta 2015 plačal 7,5 milijona evrov. Prejel jih je dunajski Rapid, ki so ga v zadnjih dneh omenjali kot enega izmed klubov, kjer bi lahko Krčan nadaljeval kariero.

V državnem dresu je v 12 nastopih dosegel en zadetek. Zaradi poškodbe ni mogel sodelovati v dodatnih kvalifikacijah za nastop na EP 2016. | Foto: Vid Ponikvar V državnem dresu je v 12 nastopih dosegel en zadetek. Zaradi poškodbe ni mogel sodelovati v dodatnih kvalifikacijah za nastop na EP 2016. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji napadalec Interblocka in Maribora se je odločil, da se bo preselil v Bruselj, kjer bo naletel na močno konkurenco v konici napada (Lukasz Teodorczyk, Isaac Kiese Thelin, Silvère Ganvoula in Hamdi Harbaoui).

Za Anderlecht bi lahko debitiral prihodnji petek (8. septembra), ko bo na štadionu Constant Vanden Stock gostoval Lokeren. Le štiri dni pozneje sledi prvi evropski vrhunec, gostovanje na Allianz Areni pri nemškem prvaku Bayernu.

Ne spreglejte