Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
12.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Beckham Ryan Giggs Wayne Rooney

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 12.53

7 let, 12 mesecev

Beckham, Rooney in Giggs na OI 2012?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor britanske reprezentance Stuart Pearce naj bi razmišljal o tem, da bi za OI 2012 v svojo ekipo vključil tri legendarne nogometaše Davida Beckhama, Ryana Giggsa in Wayna Rooneya.

V skladu s pravili olimpijskega nogometnega turnirja za London 2012 je namreč vsakemu selektorju dovoljeno, da v selekcijo uvrsti tri igralce, ki so se rodili pred 1. januarjem 1989. Vsi ostali morajo biti stari največ 23 let.

Beckham, ki še ni podpisal pogodbe za prihodnjo sezono, si zelo želi nastopiti na olimpiskijh igrah v Londonu, saj ga ne bo na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. Del velikega spektakla bi rad bil tudi igralec Manchester Uniteda in nekdanji Beckhamov moštveni kolega Ryan Giggs, ki je reprezentančno kariero pri Walesu zaključil leta 2007.

Trenerja Manchester Uniteda in Arsenala Alex Ferguson ter Arsene Wenger nasprotujeta ideji, da bi nekateri njuni igralci nastopili tako na OI kot tudi na Euru 2012. Igralci kot so Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Chris Smalling in Phil Jones tako ne bi imeli časa za priprave na novo sezono in za saniranje morebitnih poškodb. Povsem drugačnega mnenja pa je trener Tottenhama, ki bo z veseljem britanski reprezentanci za OI prepustil svojega dragulja Garetha Balea, saj je prepričan, da gre za edinstveno priložnost v življenju in za veliko čast predstavljati domovino.

Posebna zgodba je Unitedov Wayne Rooney. Očitno bo fant ignoriral Fergusonovo prošnjo, da naj izpusti OI, saj je britanskemu selektorju Pearcu sporočil, da je na voljo, če ga bo potreboval. Ker zaradi kazni Uefa ne bo mogel igrati na prvih treh tekmah evropskega prvenstva, obstaja velika verjetnost, da sploh ne bo odpotoval na Euro. Če bo izpustil spektakel na Poljskem in v Ukrajini, bo imel čas, da zaigra za britansko reprezentanco na OI v Londonu.

Selektor Stuart Pearce naj bi britansko reprezentanco za OI razkril 9. julija 2012.

Ne spreglejte