Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 3. 2008,
10.56

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 10.56

8 let, 2 meseca

Bečiri: Nimamo se česa za bati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Livarja bodo v 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije iskali pot do prepotrebnih točk na Ptuju. Na štadionu, kjer so v jesenskem delu že ugnali Dravo. Tokrat bo na drugi strani stal Maribor.

Nogometni "božiček" je v zimskem prestopnem roku pripeljal v Ivančno Gorico nekaj novih obrazov. Med njimi je tudi 22-letni branilec, ki je še kako navezan na mariborski klub. "V soboto se bom prvič v karieri pomeril proti Mariboru. Veselim se tekme, motiv je ogromen. Rad bi pokazal najboljše," je povedal za Sportal Erdžan Bečiri, ki je vrsto let tvoril zadnjo branilsko linijo pri različnih starostnih kategorijah v Ljudskem vrtu, v minuli sezoni pa je izkusil igranje na Madžarskem. "Poznam vsaj polovico sedanje ekipe Mariborčanov. Najbolj sem ohranil stik z Džiničem, s katerim se redno slišiva. Skupaj sva že od majhnega, vse od začetkov v nogometni šoli Maribora."

Livar pred Romunijo

Njegova nogometna pot se je doslej ustavila v treh mestih. Najprej v štajerski prestolnici, nato pri madžarskem drugoligaškem klubu Kaposvölgye, pred začetkom spomladanskega dela pa se je odločil, da bo nadaljeval kariero na Dolenjskem. ''Nekdanji trener Pušnik je ocenil, da sem še mlad in da potrebujem tekme. Konkurenta za mesto v enajsterici pri Mariboru sta bila Vuksanovič in Cipot. Kapetan kluba ter A reprezentant, tako da sem po razmisleku le sprejel ponudbo. Na Madžarskem sem kot posojen igralec odigral vse tekme, dobil redno izplačilo in bil kar zadovoljen. Ko sem se vrnil v Slovenijo, so bile v igri nekatere ponudbe, predvsem iz Romunije, a so bili nato pri Livarju najbolj konkretni. Nisem hotel čakati na razplet pogajanj s tujino,'' je opisal potek dogodkov v zadnjem letu ''Bečko'', ki je branil tudi barve domovine v dresu mlajših državnih selekcij.

Najbolj bo nevaren Tavares

Izbranci Tomaža Kavčiča so vstopili v drugi del tekmovalne sezone 2007/08 s (pričakovanim) porazom proti branilcem naslova iz Domžal. Priložnosti za osvojitev prepotrebnih točk, ki bi prišle še kako prav v boju za obstanek – devetouvrščena Drava ima še vedno prednost devetih točk – je vedno manj, saj bo odigranih le še 15 krogov. V soboto se bo Livar na Ptuju, kjer je v jesenskem delu prišel do krstne zmage v prvoligaškem okolju, pomeril proti Mariboru. Slednji bo zaradi kazni štirih igralcev močno oslabljen ... ''Nekdanji soigralci so mi povedali, da je Maribor zadnje čase v Ljudskem vrtu igral slabo. Mogoče je tako zanj celo bolje, da igra na Ptuju. Za nas bo to igrišče kot igrišče. Nimamo se česa za bati. Moramo le odigrati svoje. Vemo kaj pomenita Maribor in njegovo občinstvo na slovenskem prostoru. Zagotovo bo potrebno najbolj paziti na Tavaresa. On je največja okrepitev Mariborčanov,'' razmišlja nekdanja ''vijolica'', ki bo skušala v spomladanskem delu ''zacveteti'' v dresu edinega dolenjskega prvoligaškega kluba. Odprava iz Ivančne Gorice se bo odpravila proti ''prestolnici kurentov'' v zgodnjih sobotnih dopoldanskih urah, v petek pa bo pred zahtevnim gostovanjem opravljen še zadnji trening.

Na Ptuju bo še zanimivo

Na Ptuju bo v vrstah Livarja najverjetneje manjkal ''tercet BBB''. Zdravstvene težave imata Dušan Bogdanović in Dejan Božičič, rumeni kartoni pa so preprečili nastop Blažu Brezovačkemu. ''Bogdanović se nam bo po pretresu možganov priključil na treningu šele prihodnji teden, Božičič pa je staknil poškodbo mišice na treningu in to prav v dvoboju z menoj. Najverjetneje bo vseeno uvrščen med 18 potnikov za Maribor,'' je dejal Bečiri in potrdil, da bo iskal Livar na Štajerskem pot do treh točk. ''Važno je, da ne prejmemo zadetka. Če bo priložnost, ga bomo že dali. Iz protinapada, tudi prekinitve ... Na Ptuju bo še zanimivo.''

Ne spreglejte