Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2023,
12.56

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Joao Cancelo zimski prestopni rok Bayern München Manchester City

Torek, 31. 1. 2023, 12.56

1 leto, 2 meseca

Joao Cancelo

Bayern predstavil zvezdnika, ki se ga je odrekel City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Joao Cancelo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Za enega vrhuncev zimskega prestopnega roka je poskrbel Joao Cancelo. Portugalski zvezdnik bo do konca sezone kot posojeni nogometaš Manchester Cityja igral za Bayern iz Münchna, nato pa lahko Bavarci njegovo pogodbo odkupijo za 70 milijonov evrov.

28-letni Portugalec Joao Cancelo je eden najbolj cenjenih krilnih branilcev na svetu. Lahko igra tako na desni kot tudi na levi strani. V zadnjih sezonah je pomagal Manchester Cityju do številnih uspehov, po vrnitvi s SP 2022 pa ga je Josep Guardiola večkrat posadil na klop in dal prednost mlademu Ricu Lewisu oziroma Nathanu Akeju. Cancelo s tem ni bil pretirano zadovoljen, nato pa je City sklenil dogovor z nemškim velikanom Bayernom. Bavarci so zaradi slabše forme Francoza Benjamina Pavarda in zdravstvenih težav Maročana Noussairja Mazraouija iskali okrepitev na položaju desnega bočnega branilca in jo našli na Otoku.

Portugalec, ki se je leta 2019 preselil na Etihad iz vrst torinskega Juventusa, je v torek po opravljenem zdravniškem pregledu že ponosno poziral z rdečim dresom vodilnega nemškega kluba, ki leta 2023 še čaka na prvo zmago. Trikrat zapored je remiziral z 1:1, nazadnje z Eintrachtom. Cancelo bo pomembna okrepitev tudi za Evropo, saj Bayern v osmini finala lige prvakov čaka zelo zahteven tekmec, zvezdniški PSG.

"Bayern je velik klub, eden najboljših na svetu. Vem, kako ta ekipa živi za lovorike," je poudaril Portugalec po prihodu v München. V angleškem prvenstvu je zbral 98 nastopov, dvakrat pa bil uvrščen tudi v idealno postavo sezone. S Cityjem ima sicer sklenjeno pogodbo do leta 2027.

Manchester City je Juventusu avgusta 2019 zanj odštel 65 milijonov evrov. Pred tem je Cancelo igral še za Valencio, Inter in Benfico, kjer je tudi začel kariero. | Foto: Reuters Manchester City je Juventusu avgusta 2019 zanj odštel 65 milijonov evrov. Pred tem je Cancelo igral še za Valencio, Inter in Benfico, kjer je tudi začel kariero. Foto: Reuters

Ne spreglejte