Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2011,
18.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Manchester United Schalke

Ponedeljek, 2. 5. 2011, 18.43

7 let, 12 mesecev

Barcelona za naslov z Man Utd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V finalu lige prvakov bosta 28. maja zaigrala Barcelona in Manchester United. Katalonci so izločili Real, ''rdeči vragi'' pa Schalke. Na Old Traffordu so skoraj z rezervno postavo zmagali s 4:1.

Strateg ''rdečih vragov'' Sir Alex Ferguson se je odločil, da bo za povratni dvoboj s Schalkejem spočil ogromno zvezdnikov, ki bi se drugače znašli v začetni enajsterici. Mreži na Old Traffordu sta mirovali le 26 minut, nato pa je gostitelje v vodstvo popeljal Antonio Valencia. Ekvadorec je izkoristil izvrstno globinsko podajo Darrona Gibsona in s spretnim strelom poslal žogo med nogama Manuela Neuerja v mrežo. Le pet minut kasneje se je med strelce vpisal še Gibson, kanček upanja pa je kaj kmalu Schalkeju, na dan tekme je praznoval 107. rojstni dan, ponudil Španec Jose Manuel Jurado. Gledalci so tako v 35 minutah dočakali že tri zadetke.

Ker je ostal rezultat v nadaljevanju nespremenjen, se je nemški trener Ralf Rangnick v 70. minuti odločil za popoln napad in v igro poslal še četrtega napadalca. Po daljši odsotnosti se je vrnil Klaas-Jan Huntelaar. Kmalu po vstopu Nizozemca pa se je občinstvo na Old Traffordu znova dvignilo na noge. Vodstvo ''rdečih vragov'' je povišal Anderson, s tem pa je United le še potrdil uvrstitev v finale. Navkljub ''rezervni'' postavi, ki jo je na igrišče poslal Sir Ferguson. Brazilec je po podaji Berbatova osrečil navijače gostiteljev še enkrat (4:1), nemočni Schalke pa se je znašel pred visokim porazom. Angleži bodo tako na finalu v Wembleyju lahko navijali za ''svojega'' predstavnika.

Man Utd se bo za evropsko lovoriko 28. maja udaril z Barcelono. Katalonci so si napredovanje zagotovili v torek. Nogometaši Barcelone, predvsem Lionel Messi, so v drugi polovici prvega polčasa pritiskali na nasprotnikova vrata, a je med vratnicama blestel Iker Casillas. Slednji je tako preprečil vodstvo domačinov in moštvi sta se na premor podali brez zadetkov. V 54. minuti pa so Katalonci le izkoristili premoč iz prvega polčasa. Z izjemno podajo se je izkazal Andres Iniesta, Pedro pa je lepo zaključil akcijo Barcelone. Deset minut pozneje so do zadetka prišli tudi gostje. Za izenačenje na Camp Nouu je poskrbel Marcelo in tako madridskemu Realu vlil nekaj upanja za preboj v finale. A vse to je bilo premalo za finalno vstopnico.

Barcelona je tako prvič v tretjem poskusu v polfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja (po letih 1960 in 2002) izločila večnega rivala iz Madrida. Ker je to uspelo tudi Manchester Unitedu proti Schalkeju, bo to ponovitev rimskega finala iz leta 2009.

Veliki finale bo 28. maja na štadionu Wembley, tako Barcelona kot Manchester United pa imata doslej po tri evropske naslove.

Ne spreglejte