Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 4. 2016,
11.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

Barcelona Luis Enrique Real Sociedad špansko prvenstvo

Nedelja, 10. 4. 2016, 11.14

6 let, 6 mesecev

V Barceloni zvoni alarm, Enrique opozarja: Moji igralci niso stroji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Nogometaši Barcelone so v soboto izgubili dvoboj španskega prvenstva v San Sebastianu (0:1) in dovolili največjima tekmecema iz Madrida, da sta se jim približala na tri oziroma štiri točke zaostanka. Lionel Messi ni zadel v polno že 362 minut.

Katalonski velikan ni do večnega derbija z Realom izgubil 39 tekem zapored, nato pa v kratkem obdobju v španskem prvenstvu ostal praznih rok z dvema Realoma. Najprej v el clasicu z madridskim (1:2), nato pa teden dni pozneje še s tistim iz San Sebastiana, ki sliši na ime Real Sociedad. Med obema porazoma, ki sta se pripetila v soboto,  je v ligi prvakov srečno premagal Atletico (2:1).

Zvezdniki, ki branijo naslov španskega prvaka, so ponovno neuspešno napadali štadion Anoeta. V zadnjem času je to neosvojljiva trdnjava za Barcelono, ki v 5. minuti ni znala ustaviti 18-letnega Mikela Oyarzabala. Najstnik je z glavo zatresel katalonsko mrežo in poskrbel za edini zadetek na tekmi. Lionel Messi in Neymar sta ponovno streljala s praznimi naboji, Luis Suarez, tretji član atomskega napadalnega trojčka MSN, pa je tokrat manjkal zaradi kartonov.

Odsotnost Urugvajca, ki je med tednom dvakrat premagal Jana Oblaka v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov, se je poznala. Argentinec ni bil razigran, Barcelona pa je proti vratom gostiteljev na celotnem srečanju usmerila le pet strelov. Messi v dresu Barcelone čaka na zadetek že 362 minut. Tako dolgo je nazadnje brez gola ostal leta 2011.

Barcelona je po remiju z Villarrealom (2:2) ter porazoma proti Real Madridu in Real Sociedadu ostala brez zmage v španskem prvenstvu na treh zaporednih tekmah. Tako ''črnega'' niza v obdobu po letu 2014, ko jo vodi Luis Enrique, ni poznala.

Nogometaši Barcelone bodo potrebovali pomoč navijačev

Ko je trener belih baletnikov Zinedine Zidane pred el clasicom govoril, da še ni konec boja za naslov španskega prvaka, se mu je javnost le nasmihala. Real je takrat za največjim tekmecem zaostajal deset točk, po dveh spodrsljajih Kataloncev pa Messiju, Neymarju in druščini v hrbet gleda le še za štiri točke. Atletico celo točko manj, a je potrebno priznati, da ima slabše razmerje v medsebojnih srečanjih (dvakrat je izgubil z 1:2), tako da bi v primeru, če bi prvenstvo končal z enakim številom točk kot Barcelona, naslov romal v Katalonijo.

Štadion Anoeta je v zadnjih letih neosvojljiva trdnjava za nogometaše Barcelone. V soboto so doživeli nov šok. | Foto: Štadion Anoeta je v zadnjih letih neosvojljiva trdnjava za nogometaše Barcelone. V soboto so doživeli nov šok.

Francoz se tako ni motil. Barcelona še zdaleč ni prvak, saj bo do konca sezone odigranih še šest krogov. To priznava tudi Luis Enrique. ''Špansko prvenstvo je odprto in zelo zanimivo tekmovanje. Nikoli nismo rekli, da bo preprosto, niti, da smo že osvojili prvenstvo. Moji izbranci so igralci, ne pa stroji. Potrebovali bomo tudi pomoč naših navijačev,'' je strateg pozval privržence, da v kriznih trenutkih podprejo ljubljence. Barcelona lahko že tako sanjsko sezono, v kateri je osvojila tudi naslov svetovnega klubskega prvaka, začini z novo trojno krono.

Blaugrana bo morala naslov še potrditi. Do konca sezone je še šest krogov, Enriquejeva četa pa igra še z Valencio (doma), Deportivom (v gosteh), Sporting Gijonom (doma), Betisom (v gosteh), Espanyolom (doma) in Granado (v gosteh), tako da niso izključena možnost novih spodrsljajev papirnatih favoritov.

Ne spreglejte