Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
17. 12. 2011,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno klubsko prvenstvo Barcelona Santos Neymar

Sobota, 17. 12. 2011, 17.18

8 let

"Barcelona bo zaradi Neymarja trpela"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona proti Neymarju. V nedeljo ob 11.30 za naslov svetovnega prvaka. "Neymar je zelo nevaren," se zaveda Guardiola. Ramalho napoveduje: "Ne dvomim, da bodo zaradi njega trpeli."

Finale klubskega svetovnega nogometnega prvenstva bo obračun med zvezdniško Barcelono, zmagovalci evropske lige prvakov, in čudežnim dečkom brazilskega nogometa, Neymarjem. Slednji igra za Santos iz Sao Paula, ki je prvak cope libertadores, južnoameriške različice lige prvakov. Zdi se, da v Jokohami več zanimanja velja za 19-letnega Neymarja kot pa za najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija. Lahko fant s posebno pričesko, ki je od leta 2009 za Santos zabil več kot 80 golov, poskrbi za presenečenje - za zmago nad favorizirano Barcelono?

"Neymar je zelo nevaren nogometaš," se zaveda trener Barcelone, Pep Guardiola. Ob zmagi s 3:1 v polfinalu proti korejskemu moštvu Kashiwa Reysol je Neymar prispeval en gol in to izjemen gol. Vezist katalonskega ponosa, Cesc Fabregas, pa pove, da 19-letnik ne bo edina nevarnost: "Polfinale Santosa smo gledali na televiziji. Individualno so zelo nevarni. Neymar je briljanten. A ne gre le zanj." Kapetan Barcelone, Charles Puyol, dodaja: "Neymar lahko preigrava v levo ali desno. Je zelo hiter in nepredvidljiv. Zelo težko ga bo pokriti." Ni čudno, da si ga španski prvaki želijo v svojih vrstah.

"Za nas bo to tekma sezone. Da smo prišli sem, smo morali zmagati ligo prvakov. Hudo si želimo te lovorike. Le tako si bomo lahko rekli svetovni prvaki," o pomembnosti tekme govori Fabregas. Guardiola pričakuje odličen finale in kljub poškodbi Davida Ville, ki si je ob polfinalni zmagi 4:0 nad katarskim Al-Saddom zlomil nogo, zahteva zmago. "Santos je tehnično zelo nadarjena ekipa. Igrajo fizično in zelo hitro. V Neymarju imajo fantastičnega igralca, a tu je tudi Paulo Ganso. Prava nevarnost bodo, a smo pripravljeni na vse. Ne vem, ali se bodo branili ali pa takoj napadli. Pričakujem našo zmago. Ne vem, ali bo 2:0 ali 3:0, važno je le, da mi odnesemo pokal."

Samozavesti ne manjka niti Santosu, ki je junija prvič po 50 letih (po eri legendarnega Peleja) osvojil copo libertadores. "Ne bomo zver, ki bi ukrotila Barcelono in njeno posest nad žogo. Tega ne more nihče. Bomo pa vršili pritisk nanje. Malce bomo tudi tvegali. Ganso ali Elano bosta podajala pred gol. Morda bo s kakšno svojo genijalnostjo postregel Neymar," razmišlja trener brazilskega moštva, Muricy Ramalho. "Neymar bo brez dvoma nekaj naredil. Ne dvomim, da bodo zaradi njega trpeli." Finale se začne v nedeljo bo 11.30.

Ne spreglejte