Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija Austria Dunaj

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 13.29

8 let

Avstrijci prisolili klofuto Slovencem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna so se trije slovenski klubi predstavili v Avstriji, a skoraj vsi pustili medel vtis. Olimpija in Rudar sta visoko izgubila, z remijem v Gradcu so čast delno rešili Celjani.

Če so se slovenski klubi v letošnjem pripravljalnem obdobju največkrat pomerili s hrvaškimi tekmeci, pa je bila sobota rezervirana za tri sosedske obračune v Avstriji. Avstrijski klubi bodo prihodnji konec tedna nadaljevali prvenstvo, trije izmed njih pa so se odločili, da bodo zadnji resnejši preizkus moči opravili proti slovenskim klubom. Dokazali so, da so v tem trenutku v boljši formi in na višji kakovostni ravni.

Austria Dunaj : Olimpija 5:0

Na Dunaju še vedno odmeva vijoličasta petarda, ki je glasno odmevala v mreži Olimpije. Izbranci Darka Karapetrovića so izgubili z 0:5, trener zeleno-belih pa je po tekmi priznal, da ne pomni, kdaj je Olimpija pod njegovim vodstvom igrala tako slabo. Odgovornost za klavrn rezultat je prevzel na svoja pleča, kljub temu pa verjame, da se bodo nogometaši ljubljanskega kluba iz te boleče izkušnje kaj naučili. V Turčiji so se veliko boljše kosali z avstrijskimi tekmeci, saj so s 3:0 nadigrali Sturm, a je treba poudariti, da je graški klub proti zmajem zaigral z rezervno, močno pomlajeno postavo.

WAC : Rudar 4:1

V soboto so v Avstriji visok poraz doživeli tudi nogometaši Rudarja. Velenjčani, ki zaradi finančnih težav glavnino priprav opravljajo v slovenski prestolnici lignita, so se mudili v Celovcu in se pomerili z avstrijskim jesenskim podprvakom. Izkazal se je za prehud zalogaj. Javornikova četa je pred tedni že doživela rezultatsko katastrofo z graškim Sturmom (0:6), a so bili takrat nogometaši še v uvodni fazi priprav in so bile noge še težke.

Tokrat so knapi naleteli na razigrani WAC, ki je štirikrat zatresel velenjsko mrežo in zmagal s 4:1. Častni zadetek za Rudar je dosegel kapetan Ivan Firer, zaradi zdravstvenih težav pa je manjkalo kar devet pomembnih členov (Knezović, Džinić, Črnčič, Dedić, Jelić, Plesec, Saramati, Radan in Trifković), kar je Avstrijcem olajšalo pot do visoke zmage. Za gostitelje je kot prvi v polno zadel slovenski legionar Tadej Trdina.

Sturm Gradec : Celje 1:1

Slovensko čast v sobotnih avstrijsko-slovenskih obračunih so reševali Celjani. V Gradcu so remizirali s Sturmom (1:1), podobno kot na zadnji prijateljski tekmi v Novi Gorici pa je ponovno v polno zadel hrvaški novinec Ivan Lendrić. Dvoboj na umetni travnati podlagi je pomagal trenerju Simonu Rožmanu do nekaterih odgovorov na vprašanje, kdo bo na uvodni spomladanski prvenstveni tekmi zamenjal zelo pomembna kaznovana igralca, najboljšega strelca Benjamina Verbiča in kapetana Blaža Vrhovca.

Celjani so nastopili tudi brez poškodovanega Albanca Valona Ahmedija, ki ima poškodovano mišico. "Tekma s Sturmom je bila izredno kakovostna. Veseli spoznanje, da smo konkurenčni tudi zunaj naših meja," je dejal najmlajši trener v 1. SNL, ki s Celjem na prvenstvenih srečanjih poraza ni doživel vse od julija.

Ne spreglejte