Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 4. 2012,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Atletico Madrid

Sreda, 11. 4. 2012, 9.30

7 let, 12 mesecev

Atletico v tem tisočletju ni ugnal Reala (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mourinhova četa ima drevi le en cilj. Zmago pri mestnem rivalu Atleticu, s katero bi prednost pred vedno boljšo Barcelono vrnila na štiri točke. Real v tem tisočletju z Atleticom sploh še ni izgubil.

Pred največjim madridskim obračunom ''Madridismo'', ki ga bo pozorno spremljala vsa Španija, še posebej pa navijači Barcelone, je pred mikrofone stopil Aitor Karanka. Mourinhov pomočnik je izpostavil, da nogometaši Reala ostajajo samozavestni, nikakor pa zaskrbljeni oziroma nervozni. ''Tako želimo nadaljevati vse do konca sezone,'' sporoča nekdanji branilec ''belih baletnikov'', ki opravlja vlogo Mourinhove ''desne roke''. Real si drevi ne sme dovoliti spodrsljaja. Če bi se na gostovanje pri katalonskem velikanu (21. april) odpravil z manj kot štirimi točkami, bi bil v resnih težavah. Navkljub boljši razliki v zadetkih namreč v Španiji v primeru enakega števila točk na koncu sezone odloča izkupiček v medsebojnih tekmah, Katalonci pa so se jeseni iz Madrida vrnili bogatejši za tri točke. Rivalstvo med največjima madridskima kluboma je veliko, ima pa Real neprimerno boljšo statistiko, saj je ostal neporažen na zadnjih 22 tekmah. Dvajsetih v prvenstvu (14 zmag in 6 remijev) ter dveh v pokalu (2 zmagi). Nekoliko mlajši navijači Atletica se verjetno sploh ne spominjajo, kdaj so njihovi ljubljenci premagali ''bele baletnike''. Zadnjič se je to pripetilo 30. oktobra 1999, ko je Atletico zmagal na štadionu Santiago Bernabeu, nato pa je minilo skoraj 13 ''sušnih'' let in neprestanih razočaranj za ''rdeče-bele''.

Bi lahko novo prelomnico v zgodovini madridskega derbija predstavljalo dejstvo, da igra Atletico pod vodstvom Diega Simeoneja neprimerno bolje kot jeseni? Argentinec je klubska legenda Atletica, navijači pa ga naravnost obožujejo. Na igralnem polju je Realu priznal premoč petkrat, zdaj ima priložnost, da še bolj zaostri boj za špansko lovoriko in z morebitnim presenečenjem na Vicente Calderonu poskrbi za zmanjšanje prednosti Reala pred Barcelono. Optimizem gostiteljev je še toliko večji, ker je najboljši strelec Falcao prebolel gripo. Kolumbijec je v odlični formi, kar dokazuje tako v španskem prvenstvu kot Evropi. Atletico se je v ligi Europa prebil med štiri najboljše, kar spoštuje tudi Karanka. ''Atletico potrebuje točke, da si zagotovi mesto v Evropi tudi v prihodnji sezoni. Ima odlične igralce in trenerja z močnim značajem, kar nam bo še otežilo delo. Vemo, kako dragocene so tri točke. Naši igralci so v dobri formi in se že veselijo izziva,'' je dejal pomočnik glavnega trenerja. V moštvu Reala bo po dolgem času od 1. minute začel Argentinec Angel di Maria, kazen je odslužil branilec Sergio Ramos, tako da lahko Mourinho računa na najmočnejšo postavo.

Ne spreglejte