Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Alexis Sanchez Arsenal Arsene Wenger angleško prvenstvo Alex Oxlade-Chamberlain Liverpool Chelsea

Torek, 29. 8. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Arsene Wenger v težavah

Manchester City se je ogrel za prvega zvezdnika Arsenala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Mesut Özil, Alexis Sanchez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Od konca poletnega prestopnega roka, ki je poskrbel za obilico rekordnih poslov, nas loči le še nekaj dni. Navijači Arsenala so na trnih, saj bi lahko v kratkem ostali brez prvega zvezdnika Alexisa Sancheza. Čilenec ne želi podaljšati pogodbe s topničarji, ki so ostali tudi brez Alexa Oxlada-Chamberlaina. Manchester City za Sancheza pripravlja posebno ponudbo.

Za čilskega zvezdnika Alexisa Sancheza, ki je v nedeljo z Arsenalom doživel hud udarec na gostovanju pri Liverpoolu (0:4), vlada veliko zanimanje evropskih klubov. Za nekdanjega nogometaša Udineseja in Barcelone se je zanimal Bayern München, v svoje vrste pa ga bi rad pripeljal tudi Manchester City. Trener Josep Guardiola je že vodil Sancheza. Sodelovala sta na Camp Nouu.

Denar plus Sterling?

Arsene Wenger bi lahko izgubil najboljšega strelca Arsenala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Arsene Wenger bi lahko izgubil najboljšega strelca Arsenala. Foto: Guliverimage/Getty Images Sinjemodri, ki so poleti pošteno prevetrili slačilnico in pripeljali veliko okrepitev, največ iz Monaca, že dalj časa trkajo na vrata londonskega kluba. Sanchezu bo konec sezone potekla pogodba, ki je ne namerava podaljšati.

Da se bliža primeren trenutek za njegovo prodajo, je začutil tudi City, ki je po poročanju angleškega časnika Daily Mirror za Južnoameričana pripravljen ponuditi zajeten kup denarja, poleg njega pa še hitrega angleškega reprezentanta jamajških korenin Raheema Sterlinga. Odhod Sancheza bi pomenil velik udarec trenerju Arsenu Wengerju, na katerega se je po porazu na Anfieldu usul silovit plaz kritik.

Oxlade-Chamberlain pred vrati Chelseaja

Če je nadaljnja usoda Sancheza še nedorečena, pa je vedno bližje uraden dogovor med dvema angleškima kluboma, ki sta se pred kratkim pomerila za angleški superpokal. Angleški zvezni igralec Alex Oxlade-Chamberlain zapušča štadion Emirates.

Alex Oxlade-Chamberlain je poletna želja Chelseaja in Liverpoola. | Foto: Guliverimage/Getty Images Alex Oxlade-Chamberlain je poletna želja Chelseaja in Liverpoola. Foto: Guliverimage/Getty Images

Chelsea je za 24-letnega angleškega reprezentanta, ki se pripravlja na kvalifikacijsko tekmo z Malto, ponudil 40 milijonov evrov. V boj za Chamberlaina se je podal tudi Liverpool, a mu angleški mediji ne pripisujejo velikih možnosti za sklenitev dogovora.

Ne spreglejte