Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 9.51

8 let

Arena Petrol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni štadion v Športnem parku pod Golovcem spada med najsodobnejše nogometne objekte v državi. Sprejme 13.400 gledalcev.

Ob vrhunski travnati površini je bila leta 2002 zgrajena pokrita glavna, t.i. poslovna tribuna, s kapaciteto 3600 sedežev. Poleg tega je za navijaške skupine, pretežno gostujočih ekip, na voljo tudi montažna tribuna na mestu, kjer naj bi v bližnji prihodnosti stala severna, t.i. športna tribuna, s kapaciteto 2400 sedežev. Sedaj lahko spremlja srečanje za golom 700 navijačev. Stadion zaključujeta v obliki naravnega amfiteatra zahodna in južna tribuna. Do nedavnega sta ostali le v obliki nasipa, po dograditvi v septembru 2004 pa omogoča vzhodna tribuna zmogljivost za dodatnih 5000 sedežev.

V okviru glavne tribune izza steklenega pročelja je okrog 3000 kvadratnih metrov poslovnih in službenih prostorov, del katerih uporablja tudi NK CMC Publikum. Pod glavno tribuno so urejene najsodobnejše slačilnice in vsi potrebni spremljajoči prostori za igranje tekem na najvišji ravni, ki ustrezajo tudi standardom Lige prvakov: soba za doping kontrolo, sodobno novinarsko središce, prostor za ločene televizijske intervjuje in prostor za medicinsko pomoč. Glavna tribuna ponuja tudi atraktiven VIP prostor, ki naj bi bil v času neigranja tekem restavracija s privlačnim pogledom na nogometno igrišče in stadion, prostore za novinarje in hitro gostinsko ponudbo.

Travnata površina je narejena po najsodobnejši tehnologiji, podobni kot so jo za svoje nogometno igrišče pripravili na olimpijskem štadionu v Münchnu. Najsodobnejša tovrstna tehnologija poskrbi za segrevanje travne ruše v mrzlih in zimskih dneh, kar preprečuje zmrzovanje igrišča in omogoča hitrejšo vegetacijo. Igrišče ima vgrajen tudi računalniško voden sistem zalivanja, ki omogoča, da se s posebnimi tipali meri vlaga in po potrebi avtomatsko dodaja. Odlika novega nogometnega štadiona v Celju so sodobni žarometi z močjo 1400 luxov, ki omogočajo varčno večstopenjsko jakost osvetlitve glede na različne priložnosti (tekme, treningi, koncerti in drugo).

V Celju je odigrala članska nogometna reprezentanca kvalifikacijska ciklusa za SP 2006 in EP 2008, štadion je bil večkrat tudi prizorišče finalnega dvoboja pokalnega tekmovanja. Drugega marca 2008 je bila uradno odprta še pokrita severna tribuna, ki je tako zaokrožila moderno podobo celjskega štadiona.

Ne spreglejte