Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
23.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nogomet Olimpija

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 23.08

8 let

Apatič: V Stožicah se počutimo dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Domžalsko zasedbo v torek čaka sila zahtevno srečanje z ljubljansko Olimpijo. Tadej Apatič se zaveda, da jih proti močni zeleno-beli zasedbi, proti kateri v Stožicah še niso klonili, čaka težka tekma.

Četa Darka Birjukova, ki se je v preteklem krogu veselila zmage nad štirikratnimi državnimi prvaki iz slovenskega Las Vegasa, se bo v torek v derbiju 26. kroga spopadla z Olimpijo. "Pričakujem trdo in težko tekmo, sploh zato, ker Olimpija ni dosegla želenega v Ajdovščini. Menim, da bodo zaradi remija v to tekmo šli bolj motivirani. Sodeč po pogledu na lestvico smo pred njimi, zato nam s tega vidika ne bo lahko, saj moštva proti ekipam, ki so v vrhu, igrajo bolj motivirana. Po drugi strani pa moramo gledati nase, medtem ko nas težave s poškodbami ne smejo vreči iz tira. Če bomo nadgradili to, kar smo pokazali proti HiT Gorici, se lahko nadejamo dobremu rezultatu," je dan pred srečanjem za Sportal dejal Tadej Apatič.

Olimpija je resna ekipa

Kot na dlani je, da četa Dušana Kosiča v drugem delu sezone igra kot prerojena, poleg štirih zmag pa je vknjižila še tri remije, potem ko grenkobe poraza še ni okusila.

"Na začetku drugega dela sezone so na Olimpijo gledali kot v jesenskem delu, ampak mi na srečo igramo proti njej šele sedaj, po nekaj krogih, ko so pokazali napredek in z okrepitvami dvignili formo. Sicer tudi v jesenskem delu niso imeli slabe ekipe, a jim takrat ni šlo vse po načrtu. Olimpija je resna ekipa, ki spada v vrh slovenske lige, tako da menim, da se bosta poleg Maribora in Luke Koper udarili eni izmed najbolj kakovostnih ekip v slovenski ligi," se je "vročih" tekmecev dotaknil bočni nogometaš, ki ljubljanskih nevarnosti ni želel razkriti: "Nikoli ne gledam na to, da bi izpostavil posameznika. V delu Olimpije sicer še nisem spremljal, ampak najbolje je, da se pripravimo na vse igralce. Po imenih izstopajo tisti, ki so v karieri že nekaj dosegli."

Obdržati pet točk zaostanka

Blestečo predstavo zeleno-bele zasedbe v spomladanskem delu sezone je nekoliko skazil remi v "mestu burje" pretekli konec tedna … Toda rumeno-modri se zavedajo, da jih zato ne čaka nič lažji dvoboj: "Morda so šli s strahom v tekmo. Vsaka ekipa ima svoje slabosti in te so se pri njih pokazale v Ajdovščini. Mi bomo to poskušali izkoristiti in obrniti v svoj prid, kolikor bo to zadostovalo, pa bomo videli na koncu. Vemo pa, da brez pravega pristopa ne bo šlo," je bil odkrit prekmurski nogometaš.

Domžalska in ljubljanska zasedba sta se v tej sezoni dvakrat srečali v prvenstvu, boljši pa so bili dvakratni državni prvaki iz mesta ob Kamniški Bistrici, Birjukovi varovanci pa so slast zmage nad "zmajčki" okusili še na povratni tekmi četrtfinala Hervis pokala Slovenije – prvi četrtfinalni dvoboj so dobili Ljubljančani - kar je bilo dovolj za polfinalno vstopnico. Sila zanimiv je podatek, da domžalska druščina v Stožicah še ni izgubila, niti prejela zadetka, kar je bržkone psihološka prednost drugouvrščene ekipe. "Vsekakor je psihološka prednost, ampak je po drugi strani tudi breme. V Stožicah se dobro počutimo in tja gremo s pozitivno mislijo, da odigramo dobro tekmo in dosežemo dober rezultat. V primeru, da bi Maribor proti Primorju izgubil, bi bil za nas tudi remi uspeh. Pomembno je, da obdržimo pet točk zaostanka za Mariborom do sobote, ko igramo ravno proti vijoličastim. Tako bomo pritisnili na njih in sebi olajšali delo. Sicer pa gre vsak nogometaš na tekmo z mislijo, da osvoji tri točke in vem, da bo tudi pri nas tako," je situacijo slikovito opisal 23-letni Beltinčan.

Še naprej zdesetkani

Domžalčani, ki imajo 12 točk prednosti pred Olimpijo, so se tudi na račun vijoličastih spodrsljajev vodilni ekipi približali na pet točk zaostanka. Je zato čutiti morda kakšen pritisk?

"Pri meni ni pritiska. Menim, da imamo eno izmed najkvalitetnejših ekip v slovenskem prostoru, ampak nas že od začetka pestijo poškodbe in dejansko ne moremo niti na eni tekmi sestaviti normalne ekipe. Prepričan sem, da če bi igrali v popolni zasedbi, bi lahko bili na lestvici skupaj z Mariborom ali pred njimi. Na srečo imamo dolgo klop in lahko na ta način odpravimo težave, " je zaključil Apatič.

Domžalski strateg bo tudi tokrat imel nemalo težav s sestavo ekipe, saj so še naprej poškodovani Rok Hanžič, Blaž Brezovački, Lucas Mario Horvat, Nace Kosmač, Darko Zec, Amer Krcič, Nik Cimprič, Darko Topič in Jernej Smukavec, medtem ko bosta dvoboj v Stožicah zaradi kazni izpustila Slobodan Vuk in Matic Seferovič.

Ne spreglejte