Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
7. 4. 2015,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Ante Šimundža Marko Šuler Željko Filipović

Torek, 7. 4. 2015, 15.40

8 let

Ante Šimundža: Na koncu so pomembne le točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Tako kot vedno tudi tokratni derbi prinaša tri točke in nič več," pred sredinim največjim derbijem slovenskega nogometa sporoča trener Maribora Ante Šimundža, ki ga čaka gostovanje v Ljubljani.

"Napeto, delovno, osredotočeno, pripravljeno," je stanje v mariborski garderobi dan pred derbijem proti Olimpiji predstavil tako kot vedno umirjeni Ante Šimundža. "Priprava na tekmo je ustaljena. Na derbi čakamo maksimalno motivirani," je dodal.

V tej sezoni, v sredo nas čaka zaostala tekma tretjega kroga, smo videli že dva derbija. Na prvem, v 12. krogu, je bilo v Ljudskem vrtu zelo pestro. Več kot deset tisoč navijačev je videlo kar šest zadetkov. Mariborčani so do remija s 3:3 prišli z golom v sodnikovem podaljšku. Drugi, marčevski v 21. krogu, je bil veliko bolj miren. Mariborčani so zmagali z 1:0, tekmo je odločil Welle N'Diaye. Kako bo tokrat?

"Dva derbija, dve različni tekmi. Tudi tretji bo povsem drugačen, zato ker se vsaka tekma razlikuje od druge. Tudi če bi bila dva derbija v dveh dneh, si ne bi bila podobna," se z napovedjo tokratnega derbija ne obremenjuje trener Maribora.

"Vemo, da ta tekma pomeni nekaj več. Čustveni naboj bo velik, to je tekma, ki za Maribor in Ljubljano pomeni nekaj več, a v vsakem trenutku derbija se moramo zavedati, da je na koncu enaka, kot so vse. Prinaša tri točke. Čustva moramo pustiti ob strani in se osredotočiti le na to, kar se bo dogajalo na igrišču. Pričakujem všečno, dinamično igro, ki bo zanimiva, in zmago, seveda," je še dejal trener, ki je Mariborčane popeljal do lige prvakov.

Tekmovalnost je velika, v nogometu celo največja

O pomembnosti tekme je govoril tudi v nadaljevanju in spet ponovil. "Pomembna je predvsem zato, ker prinaša tri točke. Na vsaki tekmi gremo po zmago, tudi tokrat bo tako. Jasno je, da je tekmovalnost med Mariborom in Ljubljano vedno velika, v nogometu morda celo največja. Dejstvo je, da so nogometaši pred derbijem še toliko bolj motivirani, da je čustveni naboj velik, a na koncu so pomembne le točke. Mi v Ljubljano prihajamo po tri," je sklenil trener Maribora, ki lahko z zmago v Stožicah poviša prednost pred Domžalami na drugem mestu na šest točk. To pa bi bila verjetno že zaloga, ki bi zagotavljala mirnejši zadnji del prvenstva, v katerem imajo vijoličasti le en cilj. Ubraniti naslov iz prejšnje sezone in potem z vsemi močmi spet napasti Evropo.

Ne spreglejte