Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 10. 2016,
15.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Sam Allardyce Gareth Southgate Manchester City Inter Samir Handanović kvalifikacije za SP 2018 Malta Wembley Anglija angleška nogometna reprezentanca Srečko Katanec Roberto Mancini

Sobota, 8. 10. 2016, 15.51

6 let, 6 mesecev

Roberto Mancini gost FA na Wembleyju

Angleži so se ogreli za Katančevega dobrega prijatelja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Roberto Mancini | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italijanski strateg Roberto Mancini je prejel povabilo Angleške nogometne zveze (FA) za ogled današnjega kvalifikacijskega srečanja na Wembleyju med Anglijo in Malto. Nekdanji soigralec Srečka Katanca pri Sampdorii je eden izmed kandidatov za novega angleškega selektorja. Trije levi bodo v torek gostovali v Ljubljani.

Anglija išče novega selektorja. Tri leve začasno vodi Gareth Southgate. Nekdanji angleški reprezentant, ki je vrsto let vodil mlajše izbrane vrste, je vskočil namesto osramočenega Sama Allardycea, za katerega je bila usodna afera, v katero se je ujel z razkritjem nečednih namer: želel je obiti zakon pri nakupovanju igralcev za angleške klube.

Od avgusta ne sodeluje več s Handanovićem

Z Mancinijem je v Milanu sodeloval tudi slovenski vratar Samir Handanović. | Foto: Guliverimage/Getty Images Z Mancinijem je v Milanu sodeloval tudi slovenski vratar Samir Handanović. Foto: Guliverimage/Getty Images Med resnimi kandidati za odgovorni položaj, ki je zelo dobro plačan, saj bo novega angleškega selektorja čakala večmilijonska letna plača, je po poročanju Sky Sport Italia tudi Roberto Mancini.

Italijanski strokovnjak, star 51 let, je avgusta prekinil pogodbo z milanskim Interjem, kjer je sodeloval tudi s Samirjem Handanovićem.

Mancini ima bogate izkušnje z vodenjem velikih klubov. V Italiji je v dveh različnih časovnih obdobjih vodil milanski Inter, na Otoku je bil štiri leta prvi trener Manchester Cityja, treniral pa je tudi Fiorentino, Lazio in Galatasaray.

S Katancem bi skoraj osvojila Evropo

Mancini in Srečko Katanec sta skupaj postala italijanska prvaka, osvojila pa sta tudi evropsko lovoriko (pokal pokalnih zmagovalcev). | Foto: Ana Kovač Mancini in Srečko Katanec sta skupaj postala italijanska prvaka, osvojila pa sta tudi evropsko lovoriko (pokal pokalnih zmagovalcev). Foto: Ana Kovač Italijan, ki si bo danes ogledal kvalifikacijsko srečanjem med Anglijo in Malto, je nekdanji zvezdnik italijanskega nogometa. Bil je napadalec, najbolj pa je blestel v dresu Sampdorie, kjer si je delil slačilnico tudi s Srečkom Katancem in skoraj osvojil Evropo.

V finalu pokala državnih prvakov, predhodnika lige prvakov, je leta 1992 na "starem" Wembleyju po podaljških izgubil proti Barceloni. Usoda bi lahko poskrbela, da bi njegov nov nogometni dom postal ravno "novi" Wembley, kjer angleška reprezentanca igra domače tekme.

V kvalifikacijah za SP 2018 se bo pomerila tudi s Slovenijo. Prvič že v torek, ko bodo trije levi gostovali v Ljubljani. Če si bo srečanje v Stožicah ogledal tudi Mancini, bodo možnosti, da bi v kratkem prevzel položaj angleškega selektorja, še izrazitejše. Italijan bi se lahko v tem primeru srečal tudi z nekdanjim soigralcem Katancem.

Bile so le govorice

Z njim so ga predlani že povezovale govorice z Apeninskega polotoka, v njih pa si je Mancini želel, da bi Katanec postal njegov pomočnik pri vodenju Interja. To so bile le govorice, ki so se izkazale za neresnico, bi pa lahko nesojena sodelavca v kratkem postala goreča tekmeca. V vlogi selektorjev.

Ne spreglejte