Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2016,
21.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

angleško prvenstvo Leicester City Manchester United Manchester City Arsenal Chelsea

Nedelja, 25. 9. 2016, 21.05

6 let, 6 mesecev

angleško prvenstvo, 6. krog

Nov polom Hrvata na klopi Londončanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
slaven bilić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodilni Manchester City je v 6. kroga angleškega prvenstva preskočil tudi valižansko oviro in zadržal stoodstotni izkupiček, mestni tekmec Manchester United je napolnil mrežo prvaku Leicester Cityju, Liverpool pa se je znesel nad Hullom. Arsenal je v londonski poslastici ponižal Chelsea. V nedeljo je Slaven Bilić z West Ham Unitedom v Londonu doživel nov polom.

Kaj se dogaja v preostalih ligah:

Manchester United je v angleškem prvenstvu izgubil dvakrat zapored, danes pa z izjemno predtavo prekinil črni niz in pomendral angleškega prvaka s 4:1. Izbranci Joseja Mourinha so blesteli v prvem polčasu, ki so ga dobili z visokih 4:0. Rdeči vragi so začeli dvoboj brez kapetana Wayna Rooneyja. V igro je vstopil šele v 83. minuti.

Najboljšo predstavo, odkar se je vrnil v Manchester, je ponudil Francoz Paul Pogba. Med strelce so se za gostitelje vpisali še Chris Smalling, Juan Mata in Marcus Rashford. Lisice so izgubile že tretjič v tej sezoni. V prejšnji sezoni, ko so presenetile z osvojenim angleškim naslovom, so toliko porazov zbrale v vseh 38 krogih.

City ohranil zmagoviti ritem

Josep Guardiola je prisilil k predaji tudi izbrance Francesca Guidolina. | Foto: Reuters Josep Guardiola je prisilil k predaji tudi izbrance Francesca Guidolina. Foto: Reuters Vodilni angleški premierligaš Manchester City pod vodstvom Josepa Guardiole, ki se je zapletel v spor z Afričanom Yayajem Tourejem, je ponovno gostoval v Swanseaju, kjer je med tednom zmagal v ligaškem pokalu (2:1). Sinjemodri so hitro povedli prek Argentinca Sergia Agüera, le štiri minute po vodstvu Cityja pa je valižanski klub osrečil Fernando Llorente in izenačil.

V drugem polčasu so gostje z dvema zadetkoma, še drugič je v polno zadel Agüero, postavili stvari na svoje mesto in prizorišče v Walesu zapustili z novim paketom treh točk v svojem žepu. Na lestvici jim je najbližje Tottenham, ki je v soboto zmagal v Middlesbroughu. Zaostaja štiri točke.

V londonskem derbiju je Arsenal navdušil navijače s prepričljivo predstavo proti Chelseaju. Mreža modrih se je v prvem polčasu zatresla kar trikrat, topničarji pa so z lahkoto ohranili visoko prednost do konca in se na lestvici povzpeli na visoko tretje mesto.

Alexis Sanchez je v londonskem derbiju povedel topničarje v vodstvo v 11. minuti.  | Foto: Reuters Alexis Sanchez je v londonskem derbiju povedel topničarje v vodstvo v 11. minuti. Foto: Reuters
Liverpool je po visoki zmagi nad Hullom (5:1) prehitel mestnega tekmeca Evertona, ki je v 6. krogu doživel prvi poraz. Po izpadu v ligaškem pokalu je to že drugi zaporedni poraz moštva, ki igra na Goodison Parku.

 

Najboljši strelci:

5 - Agüero (Manchester City), Antonio (West Ham), Costa (Chelsea),
- Capoue (Watford), Defoe (Sunderland), Heung-min (Tottenham), Ibrahimović (Manchester United), Lukaku (Everton), Sanchez (Arsenal), Sterling (Manchester City)
...

Ne spreglejte