Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
23.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Carlo Ancelotti Chelsea Manchester United

Torek, 12. 4. 2011, 23.56

7 let, 12 mesecev

Ancelotti: Zdaj se moramo pobrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manchester United je ubranil prednost s prve tekme in se uvrstil v polfinale lige prvakov. Chelseaju sta načrte prekrižala prejeti zadetek v zaključku prvega polčasa in rdeči karton Ramiresa.

Na Old Traffordu, kjer se je pred leti veselil svojega prvega evropskega naslova v trenerski vlogi, mu po porazu z Manchester Unitedom ni bilo do veselja. Chelsea se je poslovil od Evrope, s tem pa je morda potekel rok trajanja še zadnjemu kreditu, ki ga je imel pri Romanu Abramoviču, vztrajnemu lovcu na evropski prestol.

''Dobro smo vstopili v tekmo. V uvodnih 30 minutah smo nadzorovali potek srečanja, igrali napadalno, v zadnjih desetih minutah prvega dela pa popustili. Prejeli smo zadetek, kar nam je še dodatno onemogočilo vrnitev v dvoboj, pa tudi Ramires bi lahko po prvem kartonu ostal bolj zbran,'' je priznal Carlo Ancelotti, ki je v drugem delu odkrito zaigral na devizo napada, a je naletel na ogromno oviro v 70. minuti, ko je moral predhodno z igrišča izključeni Ramires. ''Izpadli smo iz lige prvakov. To vsekakor ni dobro za nas. Smo razočarani, a tak je nogomet. Zdaj se moramo pobrati, saj so na sporedu že nove tekme. Moramo ujeti zmagovalni niz in si zagotoviti nastop v ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni,'' se je uzrl v prihodnost, pri tem pa pozabil, če bo sploh še v načrtih ruskega mogotca, ki je ''gledališče sanj'' zapuščal sklonjenih glav.

Ferguson: Komaj čakamo na nove izzive

Strateg Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je v začetni postavi Chelseaja pričakoval Fernanda Torresa, ne pa tudi Alexa. Branilec ni zaigral vse od novembra. ''Bilo je zelo naporno. Chelsea je večino tekme odigral dobro, a podobno lahko rečem tudi za moje fante,'' je odvrnil izkušeni Škot, ki samozavestno nadaljuje lov na tretjo evropsko lovoriko na klopi ''rdečih vragov''.

''Dosegli smo zavidljivo raven forme. Pokazali smo jo že v drugem polčasu na gostovanju pri West Hamu (vrnitev iz 0:2 na 4:2, op.p.) ter na obeh tekmah s Chelseajem. Igralci uživajo, kar je lahko le še dodaten razlog za zadovoljstvo. Komaj čakamo na nove izzive. Prvi se že bliža, saj bomo v soboto odigrali polfinalni pokalni dvoboj s Cityjem,'' ni skrival sreče trenerski lisjak. V polfinalu ga najverjetneje čaka Schalke, ki bo drevi na tekmi z Interjem pred domačimi gledalci branil lepo prednost.

Ne spreglejte