Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 5. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Nogometna zveza Slovenije Aleš Zavrl Aleksander Čeferin

Sobota, 7. 5. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Čeferin o vročem derbiju: Kličejo me za vstopnice, a ne morem pomagati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Veliki derbi med Olimpijo in Mariborom bo budno spremljalo tudi vodstvo Nogometne zveze Slovenije. Predsednik Aleksander Čeferin je v petek odprl NNC Brdo, prejemal čestitke z vseh strani, po slovesnosti pa izrazil upanje, da na derbiju ne bo težav z navijači.

"Fantastično se mi zdi, da v slovenski ligi, ki jo nekateri nepoznavalci in večni nergači omalovažujejo, vstopnic zmanjka že nekaj dni pred tekmo. Vsi čakajo na ta derbi, kar je krasno. To nam je manjkalo," je Aleksander Čeferin z največjim veseljem spregovoril o današnjem spektaklu, ki bo napolnil štadion v Stožicah. V zadnjih letih je bil (skoraj) poln le trikrat. Na prijateljski tekmi med Olimpijo in Chelseajem (2014) ter na reprezentančnih s Kolumbijo (2014) in Anglijo (2015). Verjetno bi bil tudi danes, če se prireditelji zaradi varnostnih razlogov ne bi odločili za tampon cone, s katerimi ločujejo navijaške skupine od preostalih tribun. Na štadionu bodo omenjeni odseki tako obsežni, da bo ostalo prostih dva tisoč sedežev, tako da je bilo razprodanih le 14 tisoč vstopnic.

"Naredili smo tako velik korak v prvenstvu, da me kličejo za vstopnice, a jim ne morem pomagati, ker prireditelj srečanja ni nogometna zveza," se kar ni mogel načuditi, koliko telefonskih klicev in prošenj je prejel z enakim sporočilom – željo po vstopnicah za razprodan dvoboj v Stožicah.

Huligani niso navijači 

Pogled predsednika krovne zveze se je zresnil, ko je na Brdu pri Kranju spregovoril o navijačih. "Motijo me zadnji dogodki v zvezi z navijači. Upam in mislim, da na derbiju ne bo težav. Ne bi si želel, da huligani pokvarijo veselje do nogometa pravim navijačem. Huligani zame niso navijači, ampak ljudje, ki uničujejo lepe dogodke in delujejo proti pozitivni energiji,'' meni, da takšni navijači, ki želijo nase opozarjati predvsem z izpadi in neredi, ne spadajo na nogometne prireditve.

Kdo bo imel na današnjem derbiju več razlogov za zadovoljstvo? Navijači Olimpije ... | Foto: Kdo bo imel na današnjem derbiju več razlogov za zadovoljstvo? Navijači Olimpije ...

"Derbi mora biti velik praznik slovenskega nogometa pred polnimi tribunami," je k temu dodal generalni sekretar NZS Aleš Zavrl, ki upa na kakovostno nogometno predstavo v Stožicah. Zaveda se velike pomembnosti tekme in ogromnega vložka, ki ga bosta imeli pred očmi obe ekipi. "Ta tekma bo najbrž tako ali drugače odločila državnega prvaka. Prvenstvo je res zanimivo, glede tega smo lahko zelo zadovoljni,'' je poudaril tesen sodelavec Čeferina, ki je v petek na Gorenjskem podobno kot predsednik prejemal čestitke za uspešno izveden projekt gradnje Nacionalnega nogometnega centra (NNC) Brdo.

Gneča za nakup vstopnic velik uspeh slovenskega nogometa

Ko se je začela sezona Prve lige Telekom Slovenije (2015/16), so bile želje vodstva NZS o derbiju, zaradi katerega bi v Ljubljani bil razprodan štadion, le pobožne. Iz tedna v teden pa je postala želja bolj realna. Danes bo uresničena, saj je v slovenski prestolnici v zadnjih dneh zaradi bližajočega se derbija občutiti drugačno, bolj nogometno vzdušje, kot ga je bila vajena Ljubljana v prejšnjih letih.

... ali privrženci Maribora, ki bodo v Ljubljano prispeli v popoldanskih urah z navijaškim vlakom? | Foto: ... ali privrženci Maribora, ki bodo v Ljubljano prispeli v popoldanskih urah z navijaškim vlakom?

"Ta derbi nam je res manjkal. To ni zasluga NZS, ampak tega, da se je Olimpija postavila na noge. Olimpija potrebuje Maribor, Maribor pa potrebuje Olimpijo. Treba pa je biti tudi iskren in priznati, da sta tekmeca točkovno izjemno blizu. Ta derbi odloča o prvaku, zato vlada še večje zanimanje. A, kakorkoli obrneš, je to velik uspeh slovenskega nogometa," je ponosen Čeferin, ki si bo današnji spektakel v Stožicah ogledal tudi v družbi predsednika Švedske nogometne zveze. Žal mu je, da se časovno ni izšlo tudi preostalim veljakom, ki so dan poprej na Brdu pri Kranju prisostvovali slavnostnemu odprtju pripravljalnega središča.

Ne spreglejte