Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2017,
22.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica Issah Abass Blessing Eleke

Nedelja, 23. 7. 2017, 22.34

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Olimpija

Afričana razveselila navijače Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Ricardo Alvess, Issah Abass | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v tekmi 2. kroga prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Ljubljančani so sezono začeli dobro, z zmago v uvodnem krogu proti Celjanom. Za goriško zasedbo pa je precej slabši teden, po porazu v prvem prvenstvenem krogu s Krčani so sredi tedna klonili še v evropskem tekmovanju. Današnji drugi krog je prinesel enak izkupiček kot prvi: Olimpiji še eno zmago, Gorici pa nov poraz.

Ljubljančani so nekoliko računali tudi na element utrujenosti, saj je bil ritem njihovih današnjih tekmecev težji. Teoretično prednost so znali spremeniti tudi v pritisk na terenu, a dolgo brez pravega učinka.

V večjem delu prvega polčasa so bili boljši zeleno-beli, tretji iz lanske sezone, domači, lani drugouvrčeni, pa v prvem delu niso bili nevarnejši, vseeno pa imeli eno lepo priložnost: v deseti minuti, ko je nekaj zmede v ljubljanski obrambi skušal izkoristiti Rifet Kapić, vratar Nejc Vidmar pa se je dvakrat izkazal, drugič je žogo odbil že blizu roba kazenskega prostora.

Več dela pa je imel domači vratar Grega Sorčan, toda opravljal ga je dobro in priložnosti Gorana Brkića na začetku tekme, pa Issaha Abassa po protinapadu v 20. minuti in še ena v 33. so ostale za goste neizkoriščene.

V 40. minuti pa je premoč gostov le obrodila sadove, domači so zamudili pri akciji Daria Čanađije z leve, Abass se je pri sprejemu podaje nekoliko zapletel, imel pa je dovolj prostora, da je žogo umiril in nato matiral domačega vratarja za vodstvo.

Blessing Eleke je prišel do prvenca v tej sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke je prišel do prvenca v tej sezoni. Foto: Vid Ponikvar

Nadaljevanje je bilo podobno. Gostje so imeli premoč, brez večjih težav so vzdrževali minimalno prednost, domači pa so si zaman prizadevali spremeniti potek tekme. Šele v 58. minuti so si priborili prvi kot, a večje nevarnosti za Vidmarja ni bilo.

Olimpija je v 65. in 70. minuti zapretila s streloma Abassa in Branka Ilića, odlično potezo pa je naredil trener Igor Biščan v 71. minuti. Takrat je v igro poslal Blessinga Elekeja, ta igralec pa je že čez štiri minute poskrbel za drugi gol in dokončno potrdil zmago Ljubljančanov.

Akcijo sta izpeljala Eleke, ki je na robu kazenskega prostora lepo preigral tri tekmece, ter Ricardo Alves, ki je dobro spremljal dogajanje in žogo v pravem trenutku podal nazaj Elekeju, ta pa je nato neubranljivo pod prečko meril za 2:0.

Trdno vodstvo je zadovoljilo goste, domači pa si do konca niso več priigrali priložnosti za vsaj časten zadetek.

V naslednjem krogu 1. SNTL bodo nogometaši Olimpije 30. julija gostili Aluminij, Gorica pa igrala v gosteh s Celjani.

Gorica : Olimpija 0:2 (0:1)

Stadion v športnem parku, gledalcev 800, sodniki: Perić, Žunič, Ajdovec (vsi Kranj).

Strelca: 0:1 Abass (40.), 0:2 Eleke (75.).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Kapić, Grudina, Kolenc (od 82. Humar), Marinič (od 82. Edafe), Osuji, Filipović (od 46. Nagode).
Olimpija: Vidmar, Apau, Ilič, Bajrić, Štiglec, Brkić (od 85. Cretu), Čanađija, Savić (od 71. Eleke), Alves (od 78. tomić), Kapun, Abass.

Rumeni kartoni: Filipović, Osuji.

Ne spreglejte