Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 12. 2014,
16.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milenko Ačimović Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 12. 2014, 16.27

8 let

Ačimović vztraja pri svetem cilju Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Milenko Ačimović je strnil občutke po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije. Olimpija je osvojila četrto mesto, njen športni direktor pa je najbolj ponosen na predstavo v Mariboru.

Nogometaši Olimpije so dolgo vztrajali tik pod vrhom, nato pa sta jih nepričakovana in zaradi tega še toliko bolj boleča poraza s Krko ter Koprom pahnila na četrto mesto. Ker so zeleno-beli že izpadli v pokalnem tekmovanju, si bodo evropsko vozovnico poskušali zagotoviti v prvenstvu, za zdaj pa je še vprašljivo, ali bi četrto mesto zadostovalo za glavno evropsko nagrado, saj bo marsikaj odvisno od tega, kdo bo zaigral v pokalnem finalu in na koncu osvojil lovoriko.

''Spomladanski del prinaša velik izziv. Na voljo bo skoraj 50 točk in nič ni še izgubljenega. Naš sveti cilj je uvrstitev v Evropo. To je želja, a obenem tudi cilj. Prepričan sem, da ga je to moštvo zmožno uresničiti,'' je optimističen Milenko Ačimović, ki se je v začetku sezone vrnil k Olimpiji, kjer opravlja vlogo športnega direktorja. Na dvobojih sedi na klopi za rezervne igralce in dela družbo strokovnemu vodstvu.

Sposobni premagati vsakega, a tudi proti vsakemu izgubiti

Srečanja torej spremlja iz neposredne bližine in ugotavlja, kako je Prva liga Telekom Slovenije zelo nepredvidljivo tekmovanje. ''Nikoli se ne ve, kako se bodo obrnile karte, saj lahko vsak premaga vsakogar. Ravno v tem dejstvu vidim našo veliko priložnost. Sposobni smo premagati vsakega tekmeca, a tudi proti vsakemu izgubiti, če nismo na optimalni ravni pripravljenosti,'' je v pogovoru za klubsko stran zaupal 37-letni Ljubljančan, ljubljenec občinstva v Stožicah, to se domačih tekem iz kroga v krog udeležuje v večjem številu.

Zato je razočaranje vodstva in nogometašev Olimpije po dveh nepričakovanih porazih v zadnjih krogih še toliko večje, saj so se Domžale, Maribor in Celje oddaljili od ljubljanskega kluba, ki naj bi po zagotovilih župana Zorana Jankovića prihodnje leto prejel v uporabo dodatno trenažno igrišče v Stožicah, še štiri leta pa ga bo vodil novi (stari) predsednik Izet Rastoder.

Zmagovalna miselnost ne pride čez noč

Ačimović tesno sodeluje s predsednikom in že kuje strategijo za dejavnosti v zimskem prestopnem roku. Olimpija lahko izgubi nekaj odličnih posameznikov, proti izhodnim vratom se pomikata Nik Omladič in Boban Jović, športni direktor pa želi v Stožice pripeljati nekaj svežih obrazov ter ohraniti močno konkurenco za vsako igralno mesto.

Kako pa razmišlja o četrtem mestu po uvodni polovici sezone? ''Jesen je bila prežeta z mešanimi občutki, sem pa ponosen na fante, saj so potrdili svojo kakovost, po drugi strani pa niso znali izkoristiti priložnosti za še več točk,'' ugotavlja nekdanji reprezentant.

Pri igralcih najbolj pogreša zmagovalno miselnost. ''Ta ne pride čez noč,'' pravi in noče prehitevati dogodkov. Potrpežljvo čaka ter pričakuje, da se bo zmagovalna miselnost v slačilnici zmajev naselila v prihodnosti. Morda že v spomladanskem delu, ko bo Olimpija napadala Evropo. Takrat želi čimvečkrat ponoviti predstavo iz Ljudskega vrta (3:3), ki jo je Ačimović označil za najboljšo tekmo Olimpije v zadnjih petih mesecih.

Ne spreglejte