Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 8. 2011,
7.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 29. 8. 2011, 7.35

8 let

Ačimovič: Vsa čast za Evropo, a mi smo boljši

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V taboru Olimpije so bili že pred nedeljskim derbijem prepričani, da so boljši od Maribora, po visoki zmagi s 4:1 so seveda še bolj.

''Občutki so fenomenalni. Že pred tekmo sem rekel, da igra Olimpija lepši nogomet in ima boljšo ekipo od Maribora. To smo tokrat le dokazali. Brez imenitnega občinstva nam to ne bi uspelo. Veliko lažje je, če te navijači ponesejo. Upam, da bodo v čim večjem številu hodili na tekme tudi v prihodnosti,'' je po tekmi povedal športni direktor Ljubljančanov Mile Ačimovič, ki je bil v središču pozornosti tudi zaradi medijskega ''dvoboja'' z Zlatkom Zahovičem na strani Maribora. A z nekdanjim reprezentančnim soigralcem ni želel polemizirati. ''Brez komentarja,'' je odgovoril na vprašanje, kaj meni o besedah, ki jih je na njegov račun v teh dneh izrekel športni direktor vijoličastih.

''Mariboru česititke za dosežke v Evropi in uvrstitev v evropsko ligo, a Olimpija je preprosto boljša,'' je še povedal Ačimovič in nekaj besed namenil tudi dogajanju na tribunah štadiona v Stožicah, kjer je bilo zelo pestro. ''Navijače včasih malo preveč ponese evforija. Upam, da kakšnih večjih posledic zaradi dogajanja na tribunah ne bo. To je zares pomembna zmaga za navijače, Ljubljančane in predvsem za to čudovito ekipo, ki bi si zaslužila tudi še eno stopnico v Evropi. Kolikor vem, sodnika, ki je sodil tekmo z Austrio, ni več na listi UEFA,'' se je v nedeljo zvečer Ačimovič še enkrat spomnil dramatične evropske tekme z Dunaja.

Vršič: 99-odstotno ostajam

Na igrišču je drugi gol in prvega v tej sezoni zabil Dragan Čadikovski in prekinil strelski post, ki je trajal že nekaj časa. ''Zelo sem vesel. Predvsem zato, ker smo zmagali. Seveda pa sem zelo vesel tudi tega, da sem zadel. Sicer se z osebno statistiko ne obremenjujem preveč, a vseeno je bilo lepo, da sem naposled le zatresel nasprotnikovo mrežo, saj sem napadalec. Upam, da nam bo ta veličastna zmaga dala zagon za naslednje tekme,'' je povedal napadalec, ki je zadel za 2:0. Ko se je vpisal med strelce, je pretekel celotno igrišče in se napotil proti najbolj gorečim navijačem ljubljanskega kluba. ''Upam, da je zaplet, zaradi katerega sem imel težave z navijači, dokončno pozabljen. Navijači Olimpije so super. Z njimi nimam nobenih težav več. Tudi zato sem želel veselje ob zadetku deliti z njimi,'' je še povedal robustni napadalec.

Med strelce se je spet vpisal tudi Dare Vršič, ki je proti koncu tekme postavil končni izid tekme. ''To je najslajša zmaga od vseh, ki sem jih doživel, odkar sem prišel v Ljubljano. Sedem let smo čakali na to zmago, zdaj smo jo dočakali. Navijači naj uživajo v tej zmagi,'' je po tekmi dejal slovenski reprezentant, ki igra v življenjski formi.

Zato ne čudi, da se ljubljanski navijači bojijo njegovega odhoda drugam. ''Z 99-odstotno gotovostjo lahko rečem, da v tem prestopnem roku ne bom odšel drugam. Ostajam v Olimpiji. Sicer pa sem od danes naprej osredotočen le na reprezentanco. O klubskem statusu ne bom razmišljal,'' je še povedal Vršič.

Ne spreglejte