Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
15. 4. 2015,
14.33

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Memi Bečirović Krka Aleksandar Džikić

Sreda, 15. 4. 2015, 14.33

4 leta, 4 mesece

Zmaji so kvoto napak že izpolnili

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarska liga za prvaka se preveša v drugi del. Olimpijo čaka Grosuplje, Memi Bečirović pa opozarja, da so njegovi košarkarji že izkoristili kvoto spodrsljajev. Trener Krke želi igrati agresivno.

V ligi za prvaka so se že vsa moštva srečala med seboj, zdaj pa jih čakajo še povratne tekme. V šestem krogu k Olimpiji v Stožice prihaja Grosuplje, ki ima v drugem delu le eno zmago in štiri poraze.

Trener zmajev Memi Bečirović želi pri svojih fantih preprečiti morebitno podcenjevanje. V prvem krogu so se na gostovanju pri Grosupljem ljubljanski košarkarji veselili zmag z "le" osmimi točkami prednosti.

"Nasprotnika ne smemo podcenjevati ne glede na to, da smo prvo medsebojno tekmo dobili. Grosbasket je zadnji dve srečanji odigral zelo dobro. Sicer je obakrat izgubil, a bil vsakokrat v igri za zmago, tako proti Krki kot tudi proti Rogaški. Treba bo prikazati pravi pristop in zmagati," je jasen načrt ljubljanskega stratega.

V dozdajšnjih petih krogih se je Olimpija opekla na gostovanju pri Zlatorogu, ki jo je še drugič v letošnji sezoni premagal (prvič jo je v polfinalu pokalnega tekmovanja), v zadnjem krogu pa z visoko razliko odpravila v prvem delu suvereni Tajfun, ki je doma kapituliral z 19 točkami zaostanka.

"Dobro vemo, da si spodrsljaja ne smemo več privoščiti, saj je naš cilj, da osvojimo enega izmed prvih dveh mest v ligi za prvaka," pred šesto tekmo, ki se bo začela ob 19.30, pravi Bečirović.

"Tajfun je zelo izkušeno moštvo"

Branilci naslova, novomeški košarkarji, bodo tako kot Olimpija svojo tekmo igrali v domači dvorani, kjer v drugem delu še ne poznajo poraza. V goste prihaja Tajfun, ki jih je v prvem delu lige dvakrat premagal, v drugem delu pa so se na prvi tekmi v Šentjurju zmage veselili krkaši.

"Naše ambicije so jasne kljub težavam s poškodbami. Tajfun je zelo izkušeno moštvo, za katerim stoji ambiciozno vodstvo z željo, da bi igrali v regionalni ligi. Imajo nekaj zelo dobrih strelcev, ki jim ne smeš dovoliti, da se razigrajo. Želimo nadzirati skok in igrati agresivno na obeh straneh igrišča," načrt za novi dve točki pojasnjuje trener državnih prvakov Aleksadar Džikić.

Tajfun ima v nasprotju s prvim delom, ko je na 20 tekmah le enkrat izgubil, v drugem delu že dva poraza ob treh zmagah in je trenutno na četrtem mestu v ligi za prvaka.

"Krka v drugem delu lige Telemach igra zelo suvereno, še posebej na domačem igrišču, kje je moč pokazala predvsem v zadnjem kolu proti Zlatorogu. Pred nami je težka tekma, a to nikakor ne pomeni, da se v Novo mesto podajamo z belo zastavo," pred gostovanjem v Novem mestu pravi vodja stroke pri Tajfunu Dejan Mihevc.

Ne spreglejte