Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
31. 12. 2015,
11.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Saša Zagorac Nebojša Joksimović Cibona liga ABA

Četrtek, 31. 12. 2015, 11.00

7 let, 12 mesecev

Zmaji so bili pretepeni v Stožicah

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Leto 2015 se je za Olimpijo končalo s porazom proti Ciboni, ki si je veliko prednost ustvarila v začetku tekme. Nekateri deli tekme so bili vseeno kot dobra usmeritev za naprej, meni Gašper Potočnik.

Olimpija je že po prvi četrtini proti Ciboni zaostajala za 14 točk, ob polčasu pa še točko več. V drugem delu je začela lov na Zagrebčane, kar ji je tudi uspelo, vendar ji končni preobrat ni uspel in Volkovi so se veselili zmage s 63:62.

"Mislim, da smo pokazali dva različna obraza. Prva četrtina in del druge smo igrali pod vsako kritiko. Nismo bili dovolj čvrsti in Cibona je to izkoristila. Praktično v prvi četrtini, kot se je to izkazalo na koncu, dobila tekmo," je bil po zadnji tekmi pred novoletnimi prazniki nezadovoljen ljubljanski strateg Gašper Potočnik.

Nova zamujena priložnost

Olimpija je imela v samem zaključku tekme napad za zmago, vendar ga izkoristila, za nameček pa je Sava Lešić pri skoku storil osebno napako v zadnji sekundi in Ciboni na stežaj odprl pot do dveh točk.

"V sami končnici tekme smo bili nekoliko nespretni, saj smo slabo kaznovali njihovo prevzemanje in se odločili za nemogoč met. Povrhu vsega smo naredili še nedopusten prekršek. Če je prekršek bil ali ne, sploh ni pomembno. To se ne dela. Krivi smo si sami, da smo sodnikom sploh dali priložnost, da zapiskajo prekršek. Žal, zelo pomembna tekma in ponovno zamujena priložnost," se je po tekmi hudoval Potočnik, ki je vseeno videl, predvsem v drugem polčasu, obrise, kako morajo igrati v soboto v Novem mestu, ko jih čaka derbi s Krko.

Takšnega začetka si ne smejo več dovoliti

Prvo ime Olimpijinega napada je bil kapetan Saša Zagorac, ki je končal pri 15 točkah, tudi on pa je bil nezadovoljen z začetkom tekme.

"Začeli smo zelo slabo, saj smo jim dovolili, da nas v obrambi pretepejo v naši dvorani. To ni bil naš cilj, tako se nismo pripravljali na tekmo. Takšnega začetka si preprosto ne bi smeli dovoliti. Mislim, da smo tukaj izgubili tekmo," je dejal 31-letnik.

Zmaje sta pokopala predvsem Filip Krušlin s 16 točkami in dvema trojkama v zadnji četrtini ter nekdanji član Olimpije Nebojša Joksimović, ki je dosegel točko manj, v dobro oporo pa jima je bil tudi 35-letni Andrija Žižić.

Za Olimpijo je bil to drugi zaporedni poraz, še tretjič v sezoni pa je izgubila s točko razlike.

Ne spreglejte