Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
27. 11. 2012,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

košarka Union Olimpija

Torek, 27. 11. 2012, 13.47

8 let

"Zmaji" oslabljeni v Atene

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dylan Page, na zadnjih treh evroligaških tekmah najboljši košarkar Uniona Olimpije, bo tekmo svojih soigralcev proti Panathinaikosu spremljal le v neposrednem televizijskem prenosu.

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski se pred osmim krogom evrolige ter gostovanjem v Atenah pri Panathinaikosu, s katerim so se "zmaji" v zadnjih dveh desetletjih srečali kar petnajstkrat in ga le dvakrat ugnali, ubada predvsem z vprašanjem rotacije. Le-ta bo zanesljivo širša kot na minulih evroligaških preizkušnjah, saj manjše poškodbe načenjajo čvrstost ekipe, za nameček pa Ljubljančanom voda vse bolj teče v grlo v ligi ABA. Tam se ljubljanski klub trenutno nahaja na mestu, ki ne prinaša niti evropskega pokala, kaj šele evroligo ali vsaj kvalifikacije. Zatorej se v Stožicah dobro zavedajo, da bo ta teden nemara še bolj pomembna nedeljska tekma z zagrebško Cibono. Še pred tem pa bodo skušali slovenski podprvaki drago prodati svojo kožo v grški prestolnici. "Moti me miselnost mladih, ki so nabrušeni v evroligi, manj zagnani pa v ligi ABA. Posledica so porazi, za nameček pa se nam redno dogaja, da pred tekmami z nami ekipe menjajo trenerje in so še toliko bolj nevarne. Crvena zvezda, Skopje in sedaj še Cibona. Tudi ritem je naporen. V četrtek igramo proti Panathinaikosu, v petek potujemo, v soboto treniramo in nato gostimo Cibono," negoduje trener Filipovski, ki bo v drugačno rotacijo prisiljen tudi zaradi novega imena na seznamu poškodovanih.

Dylan Page, ki je v preteklem krogu napadalno blestel v Carigradu, bo namreč ostal v Ljubljani, saj ga mučijo težave s kolenom. Vseeno naj bi bil 205 cm visoki Američan do nedeljskem tekme s Cibono nared, v Grčiji pa ga bosta skušala na položaju številka štiri nadomestiti Dražen Bubnić in celo Dino Murić. "Mi odhajamo oslabljeni, PAO pa sta po tekmi v Ljubljani okrepila organizator igre Marcus Banks in odlični strelec Jason Kapono. Ni kaj, moramo se prilagajati. Jasno pa je, da moramo v želji po enakovrednem odporu igrati bolj čvrsto. Pri tem mislim predvsem na obrambo na Panathinaikosovih zunanjih igralcih. Ta obramba nam lahko pokloni kakšen protinapad. Jasno pa je, da nas bodo napadali z igro po globini in stavili na svojega prvega moža Dimitrisa Diamantidisa," je pred gostovanjem pri večkratnih evropskih prvakih dejal Filipovski.

Ne spreglejte