Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2011,
7.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

moški odbojka ACH Volley Calcit Volleyball Salonit Anhovo

Petek, 11. 2. 2011, 7.41

7 let, 12 mesecev

Že v četrtfinalu finale pred finalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zanimiv drugi dan zaključnega turnirja košarkarskega pokala prinaša obračun Uniona Olimpije in Krke. Tudi Geoplin Slovan in Zlatorog se spogledujeta s pokalom.

Srečanje državnih prvakov in branilcev pokalnega naslova je nekakšno finale pred finalom. Olimpija je že 16-krat osvojila pokalni naslov in napoveduje prvo lovoriko v tej sezoni. "Naš cilj je osvojitev naslova pokala, zato nas ne zanima nič drugega. Že na začetku bomo imeli zelo težko tekmo, a na takih turnirjih je vseeno kdaj s kom igraš. Naši nosilci igre so utrujeni, a imamo dovolj časa, da se regeneriramo. Imamo nekaj težav, saj si je Vlado Ilievski poškodoval zadnjo stegensko mišico, Kenny Gregory ima bolečine v hrbtu, Dino Murić pa je zbolel. Kljub temi, mislim, da bomo na tekmi s Krko v popolni postavi," je sporočil pomočnik Jureta Zdovca pri Unionu Olimpiji, Miro Alilović.

Pri Krki, zanimivo, doslej še niso osvojili pokala, ob tem pa jih je Olimpija v tej sezoni dvakrat že premagala v ligi NLB, pred začetkom sezone pa so Novomeščani prav proti Olimpiji osvojili superpokal. "Za enkrat še ne vemo v kakšni postavi bo prišla Union Olimpija na finalni turnir, saj ekipa brez Vlada Ilievskega, ki je nosilec vseh teh rezultatov, enostavno ni ista, čeprav, mislim, da bodo popolni. Tekmece dobro poznamo, saj smo z njimi v tej sezoni igrali že trikrat, dvakrat pa smo izgubili, a nismo bili brez možnosti," je mnenja trener Krke Aleksandar Džikić.

V vlogo favorita med Slovanom in Zlatorogom se lahko postavijo Laščani. Kljub temu pa se mlada zasedba Slovana ne misli predati. "Lestvica DP, na kateri so košarkarji Zlatoroga z veliko prednostjo osamljeni na vrhu, pove dovolj. Po mojem mnenju so favoriti tega dvoboja, saj so tudi finalisti lanskega pokala, njihov trener pa je eden redkih, ki je že sodeloval v finalih in je pokal tudi osvojil, zato ima potrebne izkušnje. Slednje si bodo nabirali tudi naši mladi igralci, za katere bi bila zmaga velika nagrada, saj bi se nato pomerili z zmagovalcem dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko, favoritoma turnirja, ki igrata zelo lepo košarko," je povedal trener Geoplina Slovana Gašper Okorn.

Zlatorog je v sezoni 2003/04 osvojil pokalni naslov, lanski finalisti pa so tudi tokrat odločeni priti vsaj do finala, se pa zavedajo, kakovosti tekmecev. "Na košarkarje Geoplina Slovana se bomo pripravljali podobno kot na vse ostale tekme, kljub temu, da so bili prav oni edini, ki so nas premagali v tej sezoni DP. Mislim, da bo tekma izredno zanimiva, zmagovalec pa bo znan šele po končnici. Favorit pokala je po mojem mnenju zmagovalec dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko," je razložil trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Ne spreglejte