Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
23. 8. 2015,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc Slovenija Italija

Nedelja, 23. 8. 2015, 11.01

8 let

Zdovc: Tekma proti Italiji bo dober pokazatelj

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski selektor Jure Zdovc je imel po tekmi s Finsko več razlogov za zadovoljstvo, saj je ob dobri obrambi dobro deloval tudi napad, zadnji test pa bo še tretja tekma v nizu - boj z Italijani.

Turnir v Kopru sodelujočim reprezentancam služi tudi kot dobra simulacija ritma evropskega prvenstva, kjer se bodo tekme vrstile eno za drugo.

Na zadnji dan turnirja na Obali Slovence po petkovi in sobotni zmagi čaka še, vsaj poimensko, najtežja ovira – zahodni sosedi Italijani.

"So v višjem kakovostnem razredu. Njihova igra je nekoliko specifična, saj ne igrajo veliko po globini. Veliko je igre pick&roll, nato pa najpogosteje zaključujejo ena na ena," je o zadnji oviri na turnirju dejal slovenski selektor Jure Zdovc.

Slovenija hodila po robu, Italija se je opekla

Italijani imajo v svojem moštvu kar nekaj zveznikov, tudi nekdanji prvi izbor lige NBA Andreo Bargnanija, v predlanski sezoni prvaka lige z San Antoniom Marca Bellinelija in Danila Gallinarija.

Zvezdniška zasedba je v soboto presenetljivo, po vodstvu že za 21 točk ob polčasu, izgubila proti Ukrajini.

"Vsekakor bo zanimivo, saj tudi Italijane verjetno čaka dolg sestanek," je Zdovc prepričan, da bodo tudi Italijani na zadnji tekmi pokazali povsem drugačen pristop, podobno kot so Slovenci po tekmi z Ukrajino.

Veseli ga konstantna obramba

Slovenija je v prvih dveh tekmah v Kopru prikazal dva različna obraza. Obema je bil skupni imenovalec dobra obramba, proti Fincem pa jim je uspelo dodati dober napad in sledila je visoka zmaga z 21 točkami razlike.

"Tekme so povezane med seboj. Če je prva slabša, je druga po pravilu boljša. Tekma proti Italiji bo dober pokazatelj, saj bo tretja v nizu. Pomembno mi je, da je obramba kar konstantna. Dobivamo nizko številko točk in imamo vsako tekmo možnost zmagati," slovenskega selektorja zanima, kaj bodo tokrat pokazali njegovi košarkarji.

Slovenija je do zdaj dobila pet od sedmih pripravljalnih tekem, po turnirju v Kopru pa jih čakata še dve tekmi proti Srbiji – doma v Stožicah in v Banjaluki, 5. septembra pa že prva tekma na Eurobasketu proti domačinom skupine C Hrvatom.

Ne spreglejte