Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
13.38

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

7

Natisni članek

Aleksander Sekulić kvalifikacije za svetovno prvenstvo kvalifikacije za SP 2023 Hrvaška Mario Hezonja Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca

Petek, 1. 7. 2022, 13.38

1 leto, 1 mesec

Zadnja domača tekma Gorana Dragića

Velik kompliment Hrvatov za Gorana Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

7

"Neverjetno je, kaj vse je naredil za reprezentanco in kako je tlakoval pot Evropejcem v ligi NBA. Res je sijajen igralec, vsa čast in velika hvala," je na novinarski konferenci po koncu srečanja med Slovenijo in Hrvaško (97:69) o slovenskem kapetanu Goranu Dragiću dejal z 22 točkami najboljši strelec srečanja Hrvat Mario Hezonja.

Slovenski košarkarji so v četrtek znova združili Slovenijo in poskrbeli, da je celotna država dve uri znova skupaj dihala le za en cilj. Nekajkrat nas je kulisa v nabito polnih Stožicah vrnila tudi v leto 2017, ko je Slovenija stopila na evropski prestol. Zasluge za to je imel v veliki meri povratek Gorana Dragića, ki je znova oblekel slovenski dres in pokazal, da kljub 36 letom še zdaleč ni rekel zadnje besede.

Na svoji skoraj zagotovo zadnji domači tekmi pred slovenskimi navijači je storil to, kar najbolje zna. S svojo srčnostjo in izjemnim košarkarskim znanjem je na noge večkrat spravil množico več kot 12 tisoč navijačev, ki je zlatega slovenskega kapetana večkrat nagradila z vzkliki "MVP, MVP!" Na koncu se je ustavil pri 19 točkah (8/12 za 2, 0/4 za 3, 3/7 prosti meti), štirih skokih, prav toliko asistencah in eni ukradeni žogi.

V objemu soigralcev po koncu tekme. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida V objemu soigralcev po koncu tekme. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nad predstavo od danes naprej spet prostega igralca v ligi NBA so bili po tekmi več kot navdušeni tudi Hrvati na čelu s selektorjem Damirjem Muloamerovićem in prvim strelcem Mariom Hezonjo, ki se je priljubljenemu "Gogiju" poklonil tudi s komentarjem po tekmi. "Velika hvala Goranu Dragiću, želim mu vse najboljše v nadaljevanju kariere, vem, da se poslavlja od reprezentance. Neverjetno je, kaj vse je naredil za reprezentanco in kako je tlakoval pot Evropejcem v ligi NBA. Res je sijajen igralec, vsa čast in velika hvala," je Slovenca pohvalil Hrvat, ki bo verjetno v prihodnji sezoni oblekel dres Real Madrida.

Zoran Dragić: Ogromno mi pomeni, da sem lahko zaigral z Goranom

Da je lahko po dolgem času spet zaigral z bratom, je bil vesel tudi Zoran Dragić. "Igramo kot ena velika družina. Ogromno mi pomeni, da sem lahko zaigral z Goranom, še posebej zato, ker sem izpustil prvenstvo leta 2017. Vemo, kakšna oseba in igralec je 'Gogi'. Še enkrat je to dokazal in upam, da ga bomo še gledali v ligi NBA, v reprezentanci pa mislim, da je bila to zanj zadnja tekma pred domačimi gledalci. Imamo še tekmo proti Švedski in komaj čakam, da še enkrat zaigrava skupaj in da skupaj pridemo do nove zmage," je po tekmi dejal "Zoki".

Goran in Zoran Dragić. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Goran in Zoran Dragić. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pohvalam na račun slovenskega kapetana ni bilo videti konca niti v slovenski garderobi. "Že ko se je porodila ideja, da bo Goran zaigral na kvalifikacijah, je dala nam vsem še dodaten polet. 'Gogi' je potrdil tisto, kar je s soigralci storil že leta 2017. Poslovil se je na veličasten način, res sem ponosen, da sem bil tudi sam del tega in te zgodovine. Goran je naredil fantastično kariero, včasih se mi zdi, da kar sanjam, da imam ob sebi igralce takšnega kova. To je velika stvar za vso Slovenijo, tudi navijače, Košarkarsko zvezo Slovenije in vesel sem, da se je 'Gogi' odločil, da nam pomaga na tako pomembni tekmi," je po koncu srečanja dejal slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Goran Dragić: To je bila moja prva tekma brez opornice

S svojo igro in pristopom celotne reprezentance pa je bil zadovoljen tudi slovenski kapetan. "Z naše strani je bila to odlična tekma, sploh prva četrtina je bila izjemna, igrali smo odlično obrambo, ob tem nam je stekel še met. Zelo pomembna zmaga za našo ekipo. Hrvaška ima nekaj odličnih posameznikov, a naša motivacija je bila danes na višji ravni kot njihova, dodaten zagon so nam dali še izvrstni navijači. Bila je res dobra energija, mislim, da že sam rezultat pove vse," je v prvem komentarju po tekmi dejal starejši od bratov Dragić.

Goran Dragić o reprezentančni upokojitvi:

Goran je imel v tej sezoni lige NBA nemalo težav tudi s poškodbami. V Stožicah je na parketu preživel skoraj 22 minut in bil ves čas glavni pri ustvarjanju slovenskih napadov, svoj delež pa je odlično prispeval tudi v obrambi. "Zelo veliko delam za telesno pripravljenost, treniram, ker vem, da če želim biti še dve ali tri leta v dobri formi, moram delati. Po pravico povedano, to je moja prva tekma brez opornice, zelo sem se dobro počutil, noga je zdržala. Imel sem v načrtu, da bi že to sezono lahko igral brez. Zelo sem vesel, da sem na tej tekmi to preizkusil, še bolj me pa veseli ta velika zmaga s takšno razliko," je dejal "Gogi", ki je odlično sodeloval tudi z Mikom Tobeyjem.

"Mislim, da je Mike eden od ključnih igralcev, ker nam da širino. Z njim je lahko igrati, postavlja dobre blokade. Je zelo agilen, še posebej pri podajah z lobom, to nam daje širino, saj se nam iz tega odpirajo možnosti za napad na koš. Kadar imaš takšnega igralca, moraš imeti vse zunanje linije podrejene temu in naša ekipa je igrala ekipno, poletno, hitro z Luko na čelu. Vse, kar smo storili, je bilo na najvišji ravni."

"Mislim, da je Mike eden od ključnih igralcev, ker nam da širino."  | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Mislim, da je Mike eden od ključnih igralcev, ker nam da širino." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Gogi, pa je to res konec?"

In čeprav je 36-letni košarkar že večkrat zatrdil, da bo nedeljska tekma na Švedskem zagotovo njegova zadnja, pa je nekaj upov pri navijačih vzbudil z nagovorom po tekmi. "Slovenija, hvala, ker ste navijali vsa ta leta. Ta večer si bom zapomnil do konca življenja. Gremo po evropsko zlato z Luko na čelu. Gremo!" je ob bučni podpori s tribun dejal Dragić in v navijačih zasejal kanček upanja, za kar se je moral po tekmi "zagovarjati" tudi pred sedmo silo.

"Jaz bom vedno del te ekipe in vedno bomo povezani." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Jaz bom vedno del te ekipe in vedno bomo povezani." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Jaz bom vedno del te ekipe in vedno bomo povezani. Rekel sem, da bom šel na evropsko prvenstvo, ampak kot gledalec. Ti fantje so mi pričarali en res nepozaben večer, pa ne samo zdaj, ampak zadnja dva tedna. Spet sem podoživljal evropsko prvenstvo iz leta 2017, kemija je bila res na visoki ravni. Čaka nas še ena tekma na Švedskem, ki jo moramo dobiti, ker se točke prenašajo naprej. Potem pa bomo videli …" je s hudomušnim nasmehom in pomežikom po tekmi dejal dobro razpoloženi Dragić.

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška, Luka Dončić
Sportal Dončić Hrvatom vrnil milo za drago
slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška Goran Dragić
Sportal Slovenci so se ob Dragićevem domačem slovesu znesli nad Hrvati
Ne spreglejte