SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V NBA še nič novega

3

termometer

V severnoameriški košarkarski ligi NBA se, namesto da bi odštevali dni do začetka sezone, vodilni v ligi in sindikat igralcev sicer dokaj redno sestajajo, a dogovora še ni.

A po nekaterih informacijah sta sprti strani zdaj le nekoliko bliže rešitvi sezone lige NBA. V sredo so imeli nov krog maratonskih pogajanj. Tokrat so za mizo v New Yorku sedeli 13 ur, glavna tema pogovorov je bil t.i. salary cap, omejitev višine izplačil igralcem. Ameriški mediji poročajo, da so posamezni udeleženci pogovorov namignili, da določen napredek obstaja. Dober znak je bila tudi udeležba komisarja lige Davida Sterna, ki se prejšnjega sestanka zaradi bolezni ni udeležil.

Za zdaj še ni novih odpovedi - prvih sto tekem lige, ki bi se morala začeti 1. novembra, so odpovedali že pred časom -, Stern pa je namignil, da bi lahko, če bo do dogovora prišlo kmalu, še našli nadomestne termine za te tekme. V nasprotnem primeru skoraj zagotovo ne bodo mogli izvesti predvidenega urnika 82 tekem za vsako ekipo v rednem delu.

Poleg zahteve vodstva lige po omejevanju plač zaradi dolgov večine klubov je glavno jabolko spora delitev dobička: sindikati košarkarjev so pristali na znižanje s 57 odstotkov, lastniki so jim sprva ponudili 47 odstotkov, igralci so najnižjo mejo postavili na 52,5 odstotka, po zadnji ponudbi o delitvi pol-pol pa so končali pogovore.

Prekinitev dejavnosti oziroma "lockout" so imeli v NBA nazadnje v sezoni 1998/1999, takrat so po dolgih pogajanjih na igrišča stopili šele februarja, košarkarji pa so v rednem delu odigrali le 50 tekem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin