Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
6. 8. 2011,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Avanzo Slovenija Litva

Sobota, 6. 8. 2011, 13.10

8 let

V Litvi se še lovijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do začetka evropskega prvenstva v Litvi so še dobri trije tedni, slovenska košarkarska reprezentanca pa se je že seznanila s prizoriščem uvodnega dela EP. Hoteli v Litvi so na solidni ravni.

Sredi tedna je slovenska košarkarska reprezentanca gostovala na turnirju v Litvi, ki bo od 31. avgusta do 18. septembra gostila evropsko prvenstvo. Izbranci Božidarja Maljkovića so dobili oba obračuna z Latvijo ter Litvo, tekme pa so odigrali v Klaipedi, kjer bodo igrali tudi tekme prvega dela prvenstva Stare celine. V tem kratkem času so lahko delno spoznali prizorišče evropskega prvenstva in dobili tudi okvirno sliko, kako naj bi čez slab mesec dni organizacijsko vse skupaj delovalo. "V mnogih ozirih so Litovci pripravljeni na prvenstvo, je pa velik problem dejstvo, da je bila dvorana zgrajena do konca šele prejšnji teden. Proti Latviji je popolnoma odpovedal internet, praktično vsi se še lovijo v dvorani. Največja težava, ko smo bili v Litvi, je bila prehrana. Ni bila na ravni, ki bi jo pričakovali na evropskem prvenstvu. Po začetnih težavah so organizatorji naredili vse, da bi slab prvi vtis popravili in do evropskega prvenstva bo vse narejeno, kot mora biti. Sicer pa nismo spali v istem hotelu, kot bomo na prvenstvu, saj je bil ta zaseden. To je bila tudi težava. So pa hoteli v Litvi na solidni ravni, a v povprečju za stopnjo slabši kot denimo v Sloveniji," je svoj pogled na mini bivanje v Litvi predstavil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

V letošnjem poletju pa so aktivni tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, ki so naredili etošnje poletje prav poseben projekt. V Stožicah bodo v naslednjih štirih dneh združili nekdanjo Jugoslavijo. Na turnirju Adecco ex-yu bodo namreč poleg domače izbrane vrste nastopile še Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Makedonija ter Srbija. In ravno ta turnir je nekakšen trening za organizacijo evropskega prvenstva čez dve leti, ki ga bo gostila ravno naša majhna Slovenija. "Ta turnir je velik zalogaj. Naredili smo veliko stvar, da smo pripeljali vseh šest držav nekdanje Jugoslavije v Ljubljano. Organizacijsko smo naredili vse, da bi bil to prvi resni test za evropsko prvenstvo 2013, ki ga bomo imeli v Sloveniji. Veliko stvari bo treba še popraviti. Narediti bomo skušali še 'šov' za gledalce, da bo ta turnir tudi športno-zabavni dogodek. S turnirjem Fiba Europe 3on3, projektom "basketball without borders" in tem turnirjem smo naredili nekak trikotnik, ki je Ljubljano postavil na zemljevid košarkarske Evrope in zemljevid lige NBA. Mogoče se še sami dobro ne zavedamo, kaj nam je uspelo s temi tremi projekti narediti za promocijo Slovenije, košarke in predvsem mesta Ljubljana," pravi Avanzo, ki je sicer pričakoval, da bodo šle vstopnice za ex-yu turnir nekoliko bolje v prodajo: "Mislili smo, da bodo te reprezentance iz bivše Jugoslavije večji magnet. Za enkrat ne kaže na to, da bi bila dvorana na kakšni tekmi razprodana. Mislim, da bodo Stožice razprodane 24. avgusta na tekmi proti Litvi."

Ne spreglejte