Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 5. 7. 2012, 15.12

8 let

V Evroligi se obetajo novosti in spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Barceloni se je v sredo začelo vsakoletno julijsko druženje ULEB-ove evropske košarkarske druščine. S katerimi spremembami bo drevi postregla letna skupščina lige?

Trenerskemu seminarju, kjer je Union Olimpijo zastopal Sašo Filipovski, je sledil posvet o košarkarskih pravilih, kjer so svoje poglede in želje po izboljšavah izrazili sodniki, trenerji, nekdanji vrhunski igralci, pravila igre pa so prvič osvetlili tudi s stališča gledalca in marketinških zahtev, ki postajajo vedno bolj pomemben faktor pri televizijskih prenosih in pri izvedbi športnih spektaklov v dvoranah samih.

Najpomembnejši dogodek srečanja bo na sporedu danes v poznih popoldanskih urah, ko se bo odvila redna letna skupščina lige, kjer bo predstavljenih nekaj sprememb in novosti, zadnji vrhunec pa pričakujemo z žrebom Evrolige in Evropskega pokala, ki se bo začel jutri ob 12.00.

Z nagovorom je barcelonske košarkarske dni odprl prvi mož Evrolige Jordi Bertomeu, ki kot glavno usmeritev prihodnosti evropske klubske košarke vidi ''čistost'' igre v vseh sferah našega športa. ''Želimo, da evroligaška košarka ponudi čisto igro na parketu, čisto sojenje, čisto navijanje in čisto poslovanje klubov. Iz sezone v sezono organizacijsko napredujemo, nivo delovanja klubov in nivo košarke želimo dvigniti na čim višjo raven, zato bomo v prihodnje od klubov morali zahtevati všečno košarko, predvsem pa finančno stabilnost,« je bil oster Bertomeu, ki je kot pomembne korake navedel še dvoletno selitev zaključnega turnirja Evrolige v London, ki naj bi evropski klubski košarki odprl novo pomembno tržišče. Druga velika novost je sprememba tekmovalnega sistema, ki bo najboljšim 16 klubom omogočil kar 14 dodatnih tekem (do sedaj le 7), tretja pa je igranje evroligaških tekem ob četrtkih in petkih (prej ob sredah in četrtkih), s čimer naj bi se Evroliga vsaj nekoliko izognila premočni konkurenci nogometnih sred, ki so na televizijskih ekranih mnogih evropskih športnih navdušencev pač rezervirane za ligo prvakov.

Ne spreglejte