Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
15.33

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

3

Natisni članek

Klemen Prepelič Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 15.33

5 let, 9 mesecev

Selitev v Real

Zvezdniški prestop Klemna Prepeliča

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

3

Klemen Prepelić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po odhodu Luke Dončića, ki bo v kratkem podpisal pogodbo z Dallasom, madridski Real ohranja slovenski pridih. Zanj bo skrbel Klemen Prepelič.

Evroligaška sezona 2018/19 vendarle ne bo minila brez slovenskega pridiha. Tudi evropski prvak, madridski Real, za katerega sta igrala Luka Dončić in Anthony Randolph, pa bo ohranil slovensko kontinuiteto. Potem ko se je več mesecev namigovalo, je zdaj postalo tudi uradno: Klemen Prepelič je novi član Reala. Z madridskim klubom je 25-letni Bistričan, ki je bil v zadnji reprezentančni akciji tudi slovenski kapetan, podpisal dveletno pogodbo.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo kmalu odvrgel okove

"Vem, zakaj sem tu"

Da se mu obeta veliki met, se sicer Prepelič namignil že ob zadnji reprezentančni akciji. "Sem samokritičen, vztrajen in nepopustljiv. To je 'Prle'. Tudi zaradi tega bom v novi sezoni tam, kjer pač bom. Predvsem pa ne pozabljam, da me je do te točke popeljala reprezentanca," je v Stožicah pripovedoval branilec, ki v sebi vidi kreativnega in pogumnega košarkarja, ki bi tudi s potezo več povezal igro branilcev naslova prvaka evrolige. Real se bo sicer na pot branjenja lovorike, h kateri je levji delež prispeval prav njegov rojak Dončić, začel 11. oktobra, ko bo v Madridu gostovala Darušafaka.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Peti klub v tujini

Podpis pogodbe z desetkratnim prvakom Evrope je mogoče po zmagoslavju na EuroBasketu 2017 razumeti kot klubski vrhunec Klemna Prepeliča. V pretekli sezoni se je dokazoval v vrstah francoskega prvoligaša Levalloisa, kamor je prestopil iz Limogesa. Prav v Franciji se je začel njegov klubski vzpon. Pred tem je igra za Oldenburg in Banvit, medtem ko pa so bili v Sloveniji njegovi delodajalci Branik, Helios in Olimpija.

Klemen Prepelić
Sportal Kapetan prekinil medijski molk in odprl dušo: Septembra me ne pričakujte

Prva okrepitev prvakov

Prepelič, višina njegove pogodbe ostaja poslovna skrivnost, je sicer prvi košarkar, ki je v tem prestopnem roku okrepil vrste evropskega in španskega prvaka. Toliko bolj uspešni pa so bili v Madridu pri ohranjanju obstoječe igralske zasedbe. V ekipi, ki jo bo še naprej vodil trener Pablo Laso, so Fabien Causeur, Rudy Fernandez, Dino Radončić, Felipe Reyes, Facundo Campazzo, Gustavo Ayon, Santiago Yusta, Jaycee Carroll, Walter Tavares, Sergio Llull, Ognjen Kuzmić, Trey Thompkins in Jeffrey Taylor.

Ne spreglejte