Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 21.13

8 let

Union Olimpija brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi poraz v evroligi z 72:91 (22:25, 42:54, 59:70).

Začetek tekme je bil sicer obetajoč, saj so Ljubljančani štartali motivirano in v prvih petih minutah narekovali ritem igre. Toda gostitelji so potrebovali le nekaj minut, da so ogreli "stroj" in preko hitrih protinapadov obrnili izid na semaforju.

Delni izid 16:0

Pri 19:12 je trener Memi Bečirović vzel prvo minuto odmora, ki je rezultat obrodila šele v drugih desetih minutah. Union Olimpija je po zaslugi Marka Miliča in njegovih 16 točk v 12. minuti izenačila na 28:28, malo kasneje pa po trojkah Maurice Baileyja in Jasmina Hukića povedla s 36:30. Žal je nato sledil popolni mrk. Žalgiris je v naslednjih treh minutah in pol dosegel delni izid kar 16:0 in prešel v vodstvo s 46:36.

Drugi polčas ni bistveno spremenil slike na igrišču. Union Olimpija je imela premalo razpoloženih igralcev - ob Miliču si pozititvno oceno zaslužita le še Bailey in Ronell Taylor, medtem ko so gostitelji zlahka dosegali točke in višali razliko. Zlasti Marcus Brown je bil nerešljiva uganka za ljubljansko obrambo.

Nova priložnost že proti Baskom

Prednost Žalgirisa je tako že po dveh minutah nadaljevanja dosegla 17 točk (59:42), trener Bečirović pa tudi z menjavami ni uspel spremeniti poteka tekme. Vseeno se Zmaji niso predali, saj je bila končna razlika navkljub porazu pomembna, če bi se ekipi po predtekmovanju znašli v krogu za napredovanje.

Žal pa tudi ta naloga Ljubljančanom ni dobro uspela. Potem ko so na začetku zadnje četrtine prišli na 10 točk zaostanka (74:64), so v zaključku tekme znova popustili in odšli domov z zajetnim porazom 19 točk.

Naslednjo tekmo bo Union Olimpija igrala 21. novembra v dvorani Tivoli, in sicer proti španski Tau Ceramici.

Ne spreglejte