Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
9.15

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

SP 2019 na Kitajskem Slovenska košarkarska reprezentanca

Sreda, 27. 2. 2019, 9.15

5 let, 1 mesec

Znani vsi udeleženci košarkarskega SP na Kitajskem

Izmed najboljših na svetu spodletelo le Sloveniji in Hrvaški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Slovenija Prvak 2017 Istanbul | Slovenija, aktualna evropska prvakinja, se ni uvrstila na SP na Kitajskem. | Foto Reuters

Slovenija, aktualna evropska prvakinja, se ni uvrstila na SP na Kitajskem.

Foto: Reuters

Po košarkarskih kvalifikacijskih tekmah onstran Atlantika je znanih vseh 32 reprezentanc, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu med 31. avgustom in 15. septembrom na Kitajskem. Žreb skupin bo 16. marca v Šenzenu. Med desetimi najboljšimi reprezentancami na svetu po lestvici Fibe na Kitajskem ne bo le evropske prvakinje Slovenije in Hrvaške, ki sta bili neuspešni v kvalifikacijah.

Nastop na SP so si v evropskih kvalifikacijah izborile Češka, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Litva, Črna gora, Poljska, Rusija, Srbija, Španija in Turčija, v ameriških kvalifikacijah Argentina, Brazilija, Kanada, Dominikanska republika, Portoriko, ZDA in Venezuela, v azijskih Avstralija, Iran, Japonska, Jordanija, Južna Koreja, Nova Zelandija in Filipini, v afriških pa Angola, Slonokoščena obala, Nigerija, Senegal in Tunizija. Kitajska se je kot gostiteljica neposredno prebila na SP.

Na žrebu v Šenzenu bodo v prvem bobnu Kitajska, ZDA, Španija, Francija, Srbija, Argentina, Litva in Grčija, v drugem Rusija, Avstralija, Brazilija, Portoriko, Turčija, Dominikanska republika in Venezuela, v tretjem Nemčija, Kanada, Češka, Poljska, Iran, Črna gora, Filipini in Južna Koreja, v četrtem pa Nigerija, Senegal, Nova Zelandija, Angola, Japonska, Jordanija, Tunizija in Slonokoščena obala.

Veliki finale bo v Pekingu

V prvem delu tekmovanja bo 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je od kvalifikacij za SP 2019 poslovila z zmago nad Ukrajino. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska košarkarska reprezentanca se je od kvalifikacij za SP 2019 poslovila z zmago nad Ukrajino. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenija Ukrajina kvalifikacije za SP
Sportal Slovenci so se od kvalifikacij za SP poslovili z dramatično zmago nad Ukrajino

Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nandžing, Vuhan, Dongguan, Guangdžov, Fošan in Šenzen. Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Ne spreglejte