Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
6. 9. 2019,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Košarkarska tržnica

Petek, 6. 9. 2019, 9.50

4 leta, 7 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA

Košarkarska tržnica: Hrovat, Barić, Močnik ...

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Nika Barić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dogajanje na košarkarski tržnici se umirja. Vseeno pa še ne moremo govoriti o popolnem zatišju …

Nika Barić ne bo zapustila Rusije

Najboljša slovenska košarkarica Nika Barić je teden začela med celjskimi košarkaricami, a je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča le trenirala. Trboveljčanko je zdaj pot že vodila v Rusijo, kjer bo nadaljevala svojo uspešno kariero. Njen novi delodajalec je Dinamo iz Kurska. Spomnimo, 27-letna slovenska reprezentantka je pred tem igrala za moskovski Spartak in Jekaterinburg.

Laško: Ostaja tudi Vodiškar

Košarkarji Zlatoroga bodo sezono pričakali v precej spremenjeni zasedbi, a vseeno z nekaj staroselci. Med njimi bo tudi branilec Žan Vodiškar, ki je s klubom podpisal novo triletno pogodbo. Že pred tem je na podaljšanje pogodbe pristal tudi Rene Grdadolnik. V Tri lilije se po letu premora vrača Petar Kusovac. Novi obrazi pa so Kaleb Alejandro Joseph, DaJuan Margeuke Coleman, Matic Grušovnik, Tomaž Jereb in Jaka Štemberger. Ekipo bo vodil Robi Ribežl, medtem ko pa se je Chris Thomas preselil na Japonsko.

Gregor Hrovat kariero nadaljuje v Turčiji. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Hrovat kariero nadaljuje v Turčiji. Foto: Vid Ponikvar

Hrovat se seli v Turčijo

Slovenski košarkarski reprezentant Gregor Hrovat bo kariero nadaljeval v Turčiji. V svoje vrste ga je zvabil prvoligaš Afyon Belediye (Afyonkarahisar). Gre za klub iz zahodnega dela države. Za nekdanjega kapetana ljubljanske Olimpije, ki je sicer igral še za Helios in domači Koš iz Kopra, bo to druga zaporedna tuja preizkušnja. V pretekli sezoni je bil namreč član nemškega prvoligaša Medi Bayreuth. V delu sezone je bil tam njegov soigralec tudi Žiga Dimec, po novem član Primorske.

Švicarski reprezentant v dresu Cibone

Zagrebško Cibono je okrepil švicarski reprezentant Roberto Kovač, ki se bo pri sosedih zanesljivo počutil domače, saj gre za košarkarja hrvaških korenin. V Švici, kjer se je rodil, je igral za Fribourg Olympic in Lions iz Ženeve.

Jan Močnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Lumpi" znova v Novi Gorici

Zanimivo okrepitev pa je naznanila Gorica, ki bo v novi sezoni igrala v 3. SKL. Domov se vrača 32-letni branilec Jan Močnik. V Novi Gorici je nazadnje igral leta 2007, nato pa je prehodil zanimivo pot.  Med drugim je igral za evroligaško Olimpijo, Poznan, Maribor, Šuroki, Helios Suns …

Čigoja zapolnil kader Rogaške

V Rogaški so našli odgovore na vsa igralska vprašanja. Slatinčane je zapustil Leon Šantelj, moštvo trenerja Damjana Novakovića pa je okrepil 30-letni popotnik Dejan Čigoja, ki je v svoji karieri igral za Slovan, Zlatorog, Portorož, Ilirijo, Tajfun, Furstenfeld Panthers, WBC Raiffeisen Wels in Cafes Candelas Breogan Lugo.

Sinan Guler
Sportal Košarkarska tržnica: Guler, Polonara, Sanon, Janković ...
Codi Miller-McIntyre
Sportal Ljubljanski dirigent, ki ni kreativen le pod koši
Ne spreglejte