Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
22. 8. 2012,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tivoli Celje Ljubljana evropsko prvenstvo

Sreda, 22. 8. 2012, 9.25

8 let

Tivoli in Celje bosta očitno gostila EP

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko sta se poslovila Novo mesto in Ptuj - slednji še ne uradno -, je postalo aktualno vprašanje, kateri mesti bosta gostili eno od skupin EP v košarki. Kot kaže, bosta to Celje in Tivoli.

Novo mesto je že pred časom izpadel iz okvirjev evropskega prvenstva v košarki, Ptuj pa se je do nedavnega držal zadnje bilke. Verjetno so na severovzhodu Slovenije še vedno prepričani, da bi lahko gostili eno od skupin evropskega prvenstva, a za izgradnjo dvorane pričakujejo sredstva od države. Ta pa evropski priliv za gradnjo športnih objektov ne bo preusmerila v najstarejše slovensko mesto. Razlog je nepopolna vloga Ptuja, ki jo je moral oddati do konca junija.

S podjetja Eurobasket 2013 so že v zadnjem pogovoru za Sportal potrdili, da na Ptujčane ne računajo več. Namignili so, da so za izpraznjeni mesti v igri tri nove lokacije (Celje, Ljubljana s Tivolijem in Maribor). Kdo ima največ možnosti za organizacijo ene od skupin EP, pa je razkrilo kar Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Na vprašanje, ali se kanijo s Ptujčani še sestati, so namreč odgovorili: "Dne 9.8. smo prejeli dopis s strani KZS, s katerim nas obveščajo, da so se dogovorili za novi lokaciji namesto Ptuja in Novega mesta. Ti naj bi bili Tivoli in Celje. Mi želimo, da nam pošljejo tudi pogodbe z lokalnimi organizatorji, kjer bodo opredeljene obveznosti lokalnih prirediteljev in KZS."

Ni nobena skrivnost, da je prejšnja vlada namenila za gradnjo objektov za potrebe EP nekaj več kot 6 milijonov evrov. Največji delež bi pripadel Ptuju in Novemu mestu z novima dvoranama, vendar je v obeh primerih vse skupaj padlo v vodo. In kako bo država zdaj prerazporedila ta sredstva? "Prejšnja vlada je ta denar namenila za dve adaptaciji in za gradnji 2 novih dvoran. Ker je prišlo do sprememb, bo Vlada RS morala o tem na novo odločiti. Investicijska dokumentacija oz. DIIP-i bodo osnova za pripravo strokovnih podlag za odločitev glede obsega in višine sofinanciranja obnove športnih dvoran iz naslova ESRR (neposredna potrditev)" še sporočajo z ministrstva.

Vse poti torej vodijo v smer, da bodo skupinski del gostili Koper, Jesenice, Celje in Ljubljana s Tviolije. V prestolnici (Stožice) bo nato potekal še sklepni del evropskega prvenstva.

Ne spreglejte