Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2011,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Blažič Olimpija Union

Četrtek, 22. 12. 2011, 7.24

8 let

Thompson: Bilo je težko, vendar gledal sem nase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Deon Thompson se je v debitantski sezoni evrolige, podobno kot Jaka Blažič, uveljavil šele ob že opevanih težavah Uniona Olimpije. Oba sta ponujeno priložnost lepo izkoristila.

Po desetih tekmah v evroligi, nazadnje je Olimpija izgubila proti Unicsu, premagala pa le Prokom, je vtise strnil Deon Thompson, ki je seveda največ pozornosti namenil pretresom, ki so se zgodili z odhodi košarkarjev. "Bila je težka situacija, gledati predvsem, kako so ostali odhajali. Zame je bilo to zelo težko, tudi zunaj igrišča. Vendar bil sem pripravljen prihajati vsak dan na trening in se izboljševati. Skušal sem ostati profesionalen in se pripravljati na prihodnost. Predvsem seveda na priložnost, ki se mi je ponudila ob tem," je sprva za Sportal dejal 23-letni Američan.

Na zadnjih treh tekmah je v povprečju igral več kot pol ure na tekmo, pred tem pa so deset minut manj. Povprečno je igral nekaj več kot 23 minut na tekmo in dosegal po 8,8 točk ter imel štiri skoke. Tudi zato se je odločil, da ni zapustil Olimpijine barke. "Odločil sem se, da je najbolje ostati pri Olimpiji. Regionalna liga je ena najboljših v Evropi, saj v njej igrajo nekatere ekipe iz evrolige. To pa mi zelo pomaga pri razvoju in nadaljevanju kariere," je dejal krilni center in dodal: "Trenutno nimam v mislih odhoda iz Olimpije," je sklenil Thompson.

Blažič: Velika razlika

Podobno vlogo je imel tudi obetavni Jaka Blažič, ki je po krstni sezoni med najmočnejšo evropsko konkurenco povedal:

"Evroliga se močno razlikuje od slovenske lige, tudi igralci igrajo za veliko več denarja v tem tekmovanju. Tudi ozračje na tekmah je drugačno, podobno kot objekti. Vendar z deloma se da privaditi. Sam sem se podobno kot še nekateri to sezono predvsem uvajal na ta nivo. Upam, da bo v naslednji sezoni še boljše in bom odigral precej bolj izkušeno," je odgovoril šele 21-letni branilec.

Ne glede na stanje v klubu, ve zakaj se je odločil za Olimpijo, nekoliko ironično pa so mu košarkarji, ki so odšli, naredili celo uslugo. "Seveda, tudi volje nam nikoli ne zmanjka. Smo profesionalci in vsak trening je treba dati vse od sebe. Po odhodih nekaterih košarkarjih smo nekateri dobili več priložnosti, ki jo je treba čim bolj izkoristiti in kljub okrepitvam dokazati trenerju, da lahko računa na nas tudi naprej. Skozi naslednje sezone v evroligi si želim dobivati vse večjo vlogo," je še dejal Blažič.

Ne spreglejte