Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 8. 2012,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bogdan Tanjević

Torek, 21. 8. 2012, 19.30

8 let

Tanjević: Ameriški trenerji so neumni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V intervjuju za GazzetodelloSport, ki ga povzema sportando.net, je turški selektor Bogdan Tanjević ostro napadel trenerje v ligi NBA, predvsem trenerja Utah Jazz Tyrona Corbina.

Turška reprezentanca se bo za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto pri nas, pomerila s Italijo, Češko, Belorusijo in Portugalsko. V svoji izbrani vrsti bo trener pogrešal Enesa Kanterja, člana kluba Utah Jazz. "Reprezentanca je podobna, kot je bila v prejšnjih letih, dodali smo nekaj članov letnika 1990, 1991 in 1992. Manjka Kanter, ki je velik talent in ga bomo zelo pogrešali. Odločil se je, da se nam ne bo pridružil, kar je večja izguba zanj kot za nas. Z reprezentanco ni treniral že tri leta. Tako sem moral s počitnic poklicati Gonluma," je pred italijansko sedmo silo stanje v reprezentanci pred začetkom kvalifikacij razlagal Tanjević.

Zelo ga je motil odnos mladega Kanterja, težave je videl v trenerju."Amerika je primerna država, da izgubiš glavo. Prvič, trenerji ne razumejo ničesar. V ligi NBA so trije, štirje dobri trenerji, ki ogromno zaslužijo in osvajajo lovorike. Drugi so neumni, upoštevajoč Tyrona Corbina. Moral bi mu povedati, da bi mi bil lahko hvaležen, da bom njegovega igralca učil igrati, vendar se ne morem pogovarjati s trenerji, ki ne vedo, kaj delajo. Kanter bo pozabil igrati košarko. Velik je 210 cm, vendar ima najboljši met v turški zasedbi, upoštevajoč zunanje igralce, v NBA pa nikoli ne meče od zunaj," je o 20-letniku, ki je bil lani izbran na naboru lige NBA, povedal turški selektor.

Kratek komentar je dal tudi o nedavno končanih olimpijskih igrah, na katerih ni bilo turške reprezentance. "Olimpisjke igre? Nisem gledal veliko tekem. Še vedno sem razočaran, da se nam ni uspelo uvrstiti. Zame je košarka kot kokain. Obstajajo dobra zdravljenja, vendar nato vedno naredim isto napako. Preprosto ljubim biti trener," je dejal selektor Turčije, z njo je največji uspeh dosegel pred dvema letoma na domačem svetovnem prvenstvu, kjer so bili srebrni.

Ne spreglejte