Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
3. 2. 2013,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Smodiš Krka povratek

Nedelja, 3. 2. 2013, 21.49

8 let

Smodiš: Ni več prostora zame v reprezentanci

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Privrženci Novomeščanov so le dočakali Matjaža Smodiša ponovno v dresu njegove Krke. Srce mu je zaigralo že ob predstavitvi, v reprezentančnem dresu pa ga ne bomo več videli.

Nedeljska tekma Krke proti Radničkemu je bila za domače ljubljence moštva nekaj posebnega. Na košarkarski parket se je v dresu Krke po 12 letih vrnil legenda novomeške Krke Matjaž Smodiš. Dvomesečne težke priprave so prepričale tudi stratega Krke Aleksandra Sekulića, ki je ob glasnem odobravanju navijačev 33-letnega Smokija uvrstil v začetno postavo, za kar se mu je Smodiš hitro oddolžil. Ob prvem stiku z žogo je takoj zadel trojko in Krko prvič povedel v vodstvo. "Vedel sem, da bom začel. Srce je zaigralo že ob predstavitvi in seveda ob prvem košu. To je bil en delček za moje srce, za moj arhiv," je mirno po tekmi razlagal Matjaž Smodiš, ki je na parketu prebil slabih 20 minut in vpisal pet točk in prav toliko skokov.

"Čaka nas še veliko dela v dvorani"

Radnički je v drugem delu povsem povozil Novomeščane, ki so v drugih dvajsetih minutah dosegli le 19 točk. "Radnički je bil zasluženo boljši, nas pa čaka še veliko dela v dvorani. Vaja dela mojstra. To danes ni bilo podobno ničemur," je bil nezadovoljen z igro 33-letni Smodiš in dodal, da je končni rezultat vseeno nekoliko previsok in ni realni pokazatelj razmerja sil na parketu.

Po šestmesečnem premoru se seveda ni bilo lahko vrniti znova v dvorano in začeti trenirati, a najtežje šele prihaja. "Nekaj časa je bilo zelo zanimivo, nato sem bil celo evforičen, navdušen, seveda pa proti koncu stvar postane monotona in težavna. Zdaj pa je najtežje. Treba je biti konstanten, vsak dan se držati pravil v smislu igre," je o svojem "starem" delovniku dejal Smodiš.

Reprezentančna zgodba zaključena

Na Smodišev naslov je prišel tudi spisek priprav za člansko reprezentanco, ki bo letos nastopila na domačen evropskem prvenstvu, vseeno pa je Smoki zavrnil možnost, da bi ga lahko še videli v dresu z državnim grbom. " Ne. To je v tem trenutku predaleč in popolnoma nerealno. Zavedam se svojih problemov in ni več prostora zame v reprezentanci," je po tekmi med raztezanjem potrdil, da je reprezentančna zgodba zanj končana.

Ne spreglejte