Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
4. 4. 2017,
16.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Portorož Goran Jagodnik KK Primorska Walter Jeklin

Torek, 4. 4. 2017, 16.57

6 let, 6 mesecev

Slovenska obala je združena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Walter Jeklin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V slovenskem košarkarskem svetu se je sprememba zgodila na Primorskem, natančneje na Obali. Sodelovati bosta začela koprski klub Primorska in Portorož.

Glavni sponzor Sixt po novem ne bo imel pod okriljem le košarkarskega kluba Primorska, ampak bo pomagal tudi tistemu iz Portoroža. Želijo si razvoja obalne košarke.

Pri sodelovanju bo pomoč usmerjena predvsem v finančno podporo strokovnemu kadru ustroja mlajših starostnih kategorij, delu z nadarjenimi posamezniki ter pomoči pri vodenju kluba in marketinških aktivnostih, hkrati pa si želijo, da bi bila članska ekipa Portoroža B-moštvo KK Primorska.

Primorska z vizijo, kmalu verjetno tudi z Jagodnikom, a ne v dresu

Goran Jagodnik je tik pred tem, da stopi čez klubski prag KK Primorska. | Foto: Vid Ponikvar Goran Jagodnik je tik pred tem, da stopi čez klubski prag KK Primorska. Foto: Vid Ponikvar "V viziji našega sodelovanja je ena od najpomembnejših točk povezovanje z drugimi slovenskimi klubi, med katerimi bo KK Porotorož igral najpomembnejšo vlogo. KK Portorož je lokacijsko najbližje košarkarsko moštvo, ki deluje v enakem, primorskem okolju, hkrati pa nam zelo ustreza, da bi najbolj nadarjene mladince posodili članski ekipi Portoroža ter tako zaokrožili sodelovanje v smiselno celoto. Obalna košarka ima tradicijo in prepričan sem, da je podjetje Sixt s sredstvi, vizijo in razumevanjem pomena lokalnega povezovanja, ki bodo glavni povezovalci med ekipama iz Kopra in Portoroža, še dodatno pridobila veljavo," pravi direktor kluba Walter Jeklin.

Košarkarski klub Primorska želi stopiti v vrh slovenske košarke in se uveljaviti tudi v tujini. Želijo si, da bi Obala s povezovanjem postala močno košarkarsko središče v Sloveniji.

Da imajo v klubu ambicije, smo lahko razbrali že iz ponedeljkovega intervjuja z Goranom Jagodnikom, ki bo kmalu okrepil KK Primorska. A ne kot košarkar, ampak z zadolžitvami v klubu. Kot pravi Jagoda, ki bo v karieri najverjetneje odigral še dve tekmi v dresu Ilirije in potem košarkarske čevlje obesil na klin, bo lahko s svojimi izkušnjami in vezmi v veliko pomoč, da se bo kakovost košarke na Obali še izdatneje dvignila.

Ne spreglejte