Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2015,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

košarka Slovenija Litva kvalifikacije

Sreda, 25. 11. 2015, 21.40

8 let

Slovenke odlično začele pot proti EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. V Kedainiaiju je ugnala gostiteljico Litvo s 73:64 (11:9, 27:32, 46:46).

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca po izjemnem preobratu kvalifikacije za EuroBasket, ki ga bo leta 2017 gostila Češka, začenja z zmago. Kvalifikacije se bodo za Slovenke nadaljevale prihodnje leto. Najprej bodo 20. februarja v Celju gostile Latvijke, novembra pa bosta sledili še obe povratni tekmi z reprezentancama z Baltika.

Slovenske košarkarice so srečanje proti Litvi, osmouvrščeni reprezentanci zadnjega evropskega prvenstva, ki je za las zgrešila polfinale, začele precej zadržano. Kljub temu so večino prvega polčasa držale pobudo. Nekoliko so začele popuščati tik pred polčasom, kar so košarkarice z Baltika izkoristile in po šestih zaporednih točkah na odmor odšle s prednostjo 32:27.

Domačinke so zadržane Slovenke kaznovale tudi na začetku drugih 20 minut. Na začetku 24. minute je Kamile Nacickaite s trojko prednost svoje izbrane vrste povišala že na 15 točk (42:27). Visok zaostanek je dokončno prebudil izbranke selektorja Damirja Grgića, ki so nato prikazale popolnoma drugačen obraz. Z agresivno obrambo in s hitrejšim napadom je Slovenija na krilih tria Maja Erkić, Nika Barič in Teja Oblak rezultat v naslednjih petih minutah izenačila na 42:42, izenačeno pa je bilo tudi pred zadnjo četrtino (46:46).

Slovenke so v zadnjem delu znova prevzele pobudo, odločilen pa je bil pobeg v 37. in 38. minuti, ko je slovenski voz znova povlekla kapetanka Erkićeva. Nekaj manj kot tri minute pred koncem je Eva Lisec po skoku v napadu zadela za 64:57, v nadaljevanju pa so s soigralkami dvoboj rutinirano pripeljale h koncu.

"Najprej čestitke dekletom in štabu. Držale smo se vseh navodil. Vmes se je videl padec v igri, ki pa smo ga hitro prebrodile. Bile smo potrpežljive, vedele smo, da vse izhaja iz obrambe. Ko se nam je odprl še met, je bilo vse v redu. Zmaga in dober začetek," je po tekmi povedala Erkićeva.

Ne spreglejte