Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 12. 2013,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Krka Eurocup

Četrtek, 19. 12. 2013, 10.58

8 let

Slovenija ostaja v Evropi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Oba slovenska predstavnika v evropskih košarkarskih tekmovanjih bosta tudi po novem letu nastopala na dveh frontah, kar je spodbuden podatek za slovensko košarko.

Vlečna konja v Sloveniji sta že vrsto let Union Olimpija in Krka. Od njiju je veliko odvisno, kaj bo v prihodnje s slovensko košarko, ki je medijski razcvet doživela z EuroBasketom v septembru.

Čeprav se vsi zavedajo, da potrebujeta v preostalih slovenskih klubih dobre temelje, je malce strašljiv pogled, kaj se dogaja s klubi v prvi ligi. Nekateri bijejo že bitke sami s seboj, kaj šele z drugimi … Zato je dobrodošel uspeh Olimpije in Krke v evropskih tekmovanjih. Ljubljančani bodo prezimili v Eurocupu tudi januarja in februarja, Dolenjci pa v EuroChallengeu. Pri Krki se je s prihodom Sanija Bečirovića obudil spomin na leto 2011, ko je slovenski predstavnik celo osvojil tretjerazredno evropsko klubsko tekmovanje. Če bo le ostal do konca sezone v Novem mestu, lahko znova upajo na razcvet.

Bo tudi Olimpijo obiskal kdo od decembrskih dobrih mož?

Uspeh, ki se ga po klavrnem začetku nismo nadejali, so spisali košarkarji Olimpije. Osvojili so celo prvo mesto v skupini. Tekmeci, ki so jih dobili v drugem delu Eurocupa, na papirju niso videti strah vzbujajoči, ampak imajo v svojih vrstah kakovostne posameznike. Kakšno božično darilo bi potrebovala tudi ljubljanska zasedba, da bi imel lahko trener Aleš Pipan malce več razkošja, ko pride na parket druga peterka. Dejstvo je, da nekateri tujci, predvsem Kodi Augustus, ki naj bi bil zelo poceni, ni dorasel nalogi v zeleno-belem dresu.

Predvsem bo to pomembno v regionalni ligi, kjer sta slovenska kluba še daleč od pričakovanih in želenih mest. Mesta, da bi kdo od njiju nastopal v Eurocupu prihodnje leto, so še preveč oddaljena. Ravno uspeh Krke in Olimpije v ligi ABA pa je pomemben za slovensko košarko. Z morebitnim dobljenim dvobojem z bosanskima kluboma v tej sezoni bi se lahko v prihodnji znova "pohvalila" s tremi predstavniki.

Ne spreglejte