Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
16.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov Klemen Prepelič Saša Zagorac Rašo Nesterović Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 16.03

6 let, 7 mesecev

Slovenci v boju s Hrvati dobili potrditev, česa so zmožni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Luka Dončić in Saša Zagorac | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zdaj gre zares. Evropsko prvenstvo v košarki se bo začelo čez štiri dni, slovenska reprezentanca pa bo že v torek preizkusila obroče dvorane v Helsinkih, ki bo gostila skupino A EuroBasketa. Slovenski košarkarji z nestrpnostjo pričakujejo prvo tekmo proti Poljski, ki bo na sploh prva na tem prvenstvu.

Slovenske in poljske košarkarje je doletela čast, da bodo odigrali prvo tekmo evropskega prvenstva. Sicer ura ni idealna, saj se bodo v četrtek pomerili že ob 12.45 po slovenskem času, a se s tem v našem taboru ne obremenjujejo.

Optimistično na Finsko in potem naprej v Istanbul

Slovenski košarkarji z nestrpnostjo pričakujejo prvo tekmo na prvenstvu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski košarkarji z nestrpnostjo pričakujejo prvo tekmo na prvenstvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Igor Kokoškov je v nedeljo kot zadnjega s seznama črtal še Miho Lapornika in tako zaokrožil ekipo dvanajstih košarkarjev, ki bodo danes odleteli na Finsko, že jutri pa preizkusili parket dvorane v Helskinkih, ki sprejme 12.500 gledalcev – druga tekma Slovenije proti Finski je razprodana.

"Zadovoljen sem, da ni bilo večjih poškodb. Izjema je bil Vlatko Čančar, v primerjavi z drugimi reprezentancami, ki so imele veliko poškodb in odpovedi. Strokovni štab je delo opravil kar najboljše, da gremo lahko optimistično v Helsinke in potem naprej v Istanbul," je ob odhodu dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

Na tekmi s Hrvaško dobili potrditev

Saša Zagorac | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska izbrana vrsta je v sklopu priprav na EuroBasket odigrala osem tekem in petkrat zmagala. Premoč je morala priznati Hrvaški, Izraelu in Turčiji. Prav zadnja zmaga proti Hrvatom pred polnimi Stožicami pa je dala našim dodatna krila. "Pričakovanja so velika. S tekmo proti Hrvaški smo dobili zadnjo potrditev, da s pravo energijo spadamo med najboljše. Nestrpno pričakujemo letalo in prvo tekmo," pravi branilec Klemen Prepelič.

Vsi v slovenski ekipi poudarjajo, da se dobro razumejo in da bi jih lahko trdna vez popeljala daleč na tem tekmovanju. "Zelo sem zadovoljen. Od prvega dne smo se s fanti zelo povezali. Kemija je zelo dobra. Zlasti zunaj terena. Vsi smo pripravljeni na prvo tekmo," je povedal eden od nosilcev slovenske igre Luka Dončić, ki je bil v pripravah najboljši strelec naše reprezentance, izkušeni Saša Zagorac pa dodal: "Vzdušje v moštvu je na visoki ravni. Reprezentanti se dobro poznamo, dobro sodelujemo. Vsak trening in tudi čas po treningu izkoristimo za druženje. To je pot do uspeha. Zelo se veselimo odhoda na Finsko in prve tekme proti Poljski."

Selektor zadovoljen

Selektor Igor Kokoškov je zadovoljen z opravljenim na pripravah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Igor Kokoškov je zadovoljen z opravljenim na pripravah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V sklopu priprav selektor Kokoškov večjih težav s poškodbami ni imel. Čančar je zaradi poškodbe gležnja malce dlje počival, Zagorac pa je izpustil dve tekmi.

"Za priprave smo imeli najboljše pogoje. Strinjam se, da nismo imeli veliko poškodb, kar je pomembno. Na splošno sem zadovoljen. Fantje se spoštujejo. To je pred začetkom pozitivno. Pripravljeni smo in dali bomo vse od sebe na tekmah, ki nas čakajo," pa je srbski strokovnjak na slovenski klopi na kratko povedal, kako je bil zadovoljen s pripravami.

Ne spreglejte