Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
7. 9. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Goran Jagodnik Matjaž Smodiš Sani Bečirović Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2017

Četrtek, 7. 9. 2017, 12.50

6 let, 6 mesecev

Slovenija v očeh nekdanjih reprezentantov

Slovenci, pozor! Zmage gredo v pozabo.

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Slovenski košarkarji so s petimi zaporednimi zmagami na EuroBasketu navdušili nekdanje reprezentante, ki pa ob pohvalah v isti sapi dodajajo, da je treba pred tekmo osmine finala z Ukrajino pozabiti na prvo mesto v skupini A.

Dončić in Dragić | Foto: Sportida Foto: Sportida

Potem ko se je slovenska reprezentanca, ki jo prvič na velikem tekmovanju vodi srbski strokovnjak Igor Kokoškov, z navdušujočo igro ter petimi zmagami (Finska, Islandija, Poljska, Grčija in Francija) zavihtela na vrh helsinške skupine, jo v osmini finala čaka Ukrajina. Z reprezentanco, ki je bila slovenski tekmec že v kvalifikacijah, se bodo Goran Dragić in soigralci pomerili v soboto ob 11.30 v Istanbulu. Kako tekmo pričakujejo nekdanji reprezentanti Matjaž Smodiš, Goran Jagodnik in Sani Bečirović?

Sani Bečirović | Foto: Sportida Foto: Sportida Sani Bečirović: Dragić in Dončić kot smrtonosna kombinacija


Slovenija na prvih petih tekmah?
"Spremljal sem vse tekme in se dodobra vživel. Navdušen sem! Igor Kokoškov je našel tanko linijo med evropsko in ameriško košarko. V tem sistemu do izraza pride kakovost Gorana Dragića in Luke Dončića. Sta idealen par. Smrtonosna kombinacija. Gogija žene neizmerna želja. Daje vse, kar ima v sebi, obenem pa me navdušuje s samonadzorom. Mali Donke pa izžareva igrivost in neke vrste nedolžnost na parketu. Preostali so izjemna spremljava. Vsak ve, kaj je njegova naloga. To je osnova za uspeh."

Slovenija proti Ukrajini?
"Osebno sicer menim, da imajo reprezentance, ki so se po slabih igrah ali pa za las prebile v osmino finala, prednost. V novi tekmi vidijo popravni izpit, Slovenija pa je dominirala in bo zaradi tega izraziti favorit. To je lahko veliko breme. No, po drugi strani pa verjamem, da je Slovenija dovolj čvrsta in bo premagala tudi to oviro."

Matjaž Smodiš | Foto: Sportida Foto: Sportida Matjaž Smodiš: Z nožem nad medveda

Slovenija na prvih petih tekmah?
"Slovenija je delovala zelo uigrano in s pravim napadalnim ritmom. Preseneča veliko število točk. Morda je bila zaradi tega na trenutke obramba nekoliko slabša. A če si samozavesten, ker veš, da ti gre v napadu dobro, je vse lažje. Osebno sem sicer pričakoval, da se bo pokazal manko dolžine klopi. A nobena ekipa ni znala Dragića, Dončića, Vidmarja ali Randolpha pripeljati v težave z osebnimi napakami, po katerih bi selektor v ključnih trenutkih iskal druge rešitve. Splošna slika je torej dobra. Slovenija se je spretno izognila vsem pastem."

Slovenija proti Ukrajini?
"Na povsem realnih tleh pričakujem sobotno tekmo z nasprotnikom, ki ga je Slovenija dvakrat 'lahko' ugnala v kvalifikacijah. Zakaj narekovaji? Ker še zdaleč ne gre za naivno ekipo. Fantje morajo biti zelo previdni. Predvsem pa gre za tekmo, ki te lahko pošlje domov. Do zdaj si torej lovil po gozdu in ubil 20 volkov. Zdaj pa imaš v rokah nož in moraš ubiti medveda! Verjamem v napredovanje. Tudi zaradi dejstva, da je Slovenija znala premagovati težke trenutke, recimo proti Grčiji in  Finski, in zmagala tudi takrat, kot ni šlo vse gladko."

 

Goran Jagodnik | Foto: Sportida Foto: Sportida Goran Jagodnik: Slovenija? Pet plus!

Slovenija na prvih petih tekmah?
"Slovenija si zasluži oceno pet plus. Če sem iskren, moram priznati, da nisem pričakoval takšnih iger. Predvsem slovenska podoba proti Franciji in Grčiji je dokaz kakovosti. Vidi se, da so fantje fizično odlično pripravljeni. So tudi izjemno odločni in razigrani. Jasno, motor ekipe je Goran Dragić, a ima ob sebi odlično spremljavo. Včasih Luka Dončić, drugih Klemen Prepelič … Reprezentanca ima napadalno širino."

Slovenija proti Ukrajini?
"Kar je bilo do zdaj storjenega, se, žal, briše. Verjamem, da je Ukrajina, ki si je napredovanje zagotovila v zadnjem trenutku, premagljiva. Še več, kakovost je odločno na slovenski strani. Glede na prikazano do zdaj, bi bil poraz velikanski neuspeh. Če se bo Slovenija vsaj približala predstavi proti Franciji, večjih težav ne bi smelo biti. Pričakujem zmago."

 
Ne spreglejte