Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 8. 2015,
13.57

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Hrvaška navijači vstopnice Zagreb Arena

Torek, 18. 8. 2015, 13.57

1 leto, 7 mesecev

Slovenci bodo obarvali Zagreb

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do evropskega prvenstva v košarki sta še dobra dva tedna, že na začetku pa se obeta poslastica med gostiteljico Hrvaško in Slovenijo, ki bo imela v Zagrebu ogromno podpore.

Organizator EuroBasketa je Slovencem dodelil 15 tisoč vstopnic – po tri tisoč vstopnic za vsako od petih tekem uvodnega dela –, ki jih prodaja turistična agencija Kompas. Pravijo, da je približno 90 odstotkov vstopnic že v lasti slovenskih ljubiteljev košarke.

Najslabše gre, razumljivo, v prodajo obračun tretjega kroga z Nizozemsko, medtem ko bo na preostalih štirih tekmah vselej najmanj tri tisoč slovenskih navijačev.

Zakaj najmanj tri tisoč? Če gre verjeti zapisom v hrvaških medijih, naj bi si prvo tekmo proti Hrvaški, ki bo 5. septembra ob 21. uri, ogledalo približno šest tisoč Slovencev (vstopnico so si zagotovili prek drugih prodajnih poti), kar je dobra petina zagrebške Arene, ki sprejme 15 tisoč ljudi.

Vendar preostali, ki so si zagotovili dragocen košček papirja, ne bodo sedeli skupaj s skupino tri tisoč navijačev, saj je organizator slovenski sektor zagotovil le omenjenemu številu slovenskih košarkarskih navdušencev.

Za varnost bodo morali poskrbeti

Približno tisoč slovenskih navijačev se bo v Zagreb odpravilo z organiziranim prevozom. Avtobusi jih bodo pripeljali neposredno do dvorane, tisti, ki bodo prispeli z vlakom, pa bodo imeli od železniške postaje do dvorane posebej varovan koridor.

Iz Zagreba, kot pravijo na Kompasu, sicer še nimajo informacij, kako bo poskrbljeno za varnost, vendar bodo morali Hrvati temu nameniti ogromno pozornost. Saj veste, arbitraža, sosedski derbi …, vsi pa upamo, da bo zmagal šport.

Medtem pa za drugi del evropskega prvenstva v Lillu ni pretiranega zanimanja. Če se bo z dobrimi igrami na parketu ustvarila evforija med navijači, bi lahko ti v večjem številu nato odpotovali tudi na sever Francije.

Ne spreglejte