Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 1. 2013, 18.54

8 let

Roy se ne predaja: Želim se vrniti na parket

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Povratnik iz pokoja Brandon Roy ima znova iste težave, zaradi katerih je predčasno končal svojo kariero - kolena. V letošnji sezoni je odigral le pet tekem, vendar še ni izgubil vere v vrnitev.

"V zadnjih dneh premišljujem vse možnosti glede moje kariere. Odločil sem se za nova mnenja zdravnikov o mojih kolenih in rehabilitaciji. Moj cilj je še vedno isti – vrniti se na parket," še vedno noče odnehati 28-letni Roy. Trikratni udeleženec All-Stars tekme se je upokojil po končani sezoni 2010/11, saj so bile bolečine zaradi pomanjkanja hrustanca v kolenih prehude. V pretekli sezoni se je poslužil posebne terapije s plazmo, po kateri se je tako dobro počutil, da se je pred letošnjo sezono odločil vrniti pod košarkarske obroče. Ob ponudbah Dallas, Chicaga in Golden Statea se je odločil, da sprejme dvoletno pogodbo s strani Minnesote.

Na pripravljalni tekmi proti Udrihovemu Milwaukeeju je po trku z Ersanom Ilyasovo znova začutil bolečine v kolenu in stari problemi so se vrnili v vsakdanjik Roya. V novembru je prestal atroskopijo desnega kolena, prejšnji teden pa je ponovno začel trenirati in bil prijavljen za tekmo proti Phoenixu, vendar se nato ni pojavil na ogrevanju. Predsednik Volkov David Kahn je dejal, da bo več znanega po treh do štirih tednih, v katerih bo opravil še dodatne terapije. "Nadejamo se najboljšega in smo pripravljeni na najslabše. Želim, da mu uspe,vendar se moramo pripraviti tudi na morebiteni neuspeh," je dejal Kahn.

"Od njega je odvisno, če ima še dovolj moči"

Roy je v letošnji sezoni odigral le pet tekem, zadnjo 9. Novembra. V povprečju dosegal po 5,8 točke in 2,8 skoka. Z Volkovi je podpisal 10 milijonov vredno dvoletno pogodbo. Tudi trenerju Minnesote Ricku Adlemanu je žal Roya, vrhunskega igralca, ki se znova spogleduje z upokojitvijo, v primeru, da se stvari dramatično ne spremenijo. "Trdo je delal, da se je ponovno vrnil in zdaj so ga kronične težave s koleni znova zaustavila. Od njega je odvisno, če ima še dovolj moči za povratek," razmišlja trener Volkov, ki se trenutno s 14 zmagami in 13 porazi nahajajo za osmem mestu zahoda konference.

Ne spreglejte