Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
26. 7. 2013,
22.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca

Petek, 26. 7. 2013, 22.50

8 let, 1 mesec

Razlika ni pomembna, a vseeno dobro dene

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji so 40 dni pred začetkom EP 2013 na prvi pripravljalni tekmi navdušili domžalsko publiko in povsem nadigrali Ukrajino (74:46).

Čeprav je pravilo, da rezultat na pripravljalnih tekmah ni na prvem mestu, staro skorajda toliko kot takšna oblika tekem sama, pa okrnjena slovenska reprezentanca (brez Lakoviča, Begića in Nachbarja) v domžalski dvorani Komunalnega centra ni skrivala, da želi to fazo priprav na EuroBasket 2013 odpreti z zmago. Neprepričljivi gostitelji prihodnjega evropskega prvenstva pod vodstvom starega trenerskega mačka Michaela Fratella so v tem pogledu prišli kot naročeni. Resda so povedli že v prvem napadu (3:0) in nato vodili tudi z rezultatom 10:5, a uvodno slovensko živčnost in otrplost je kaj hitro razbila prava kanonada trojk.

Po poškodbi tokratnega kapetana Gorana Dragića (po počeni arkadi je prejel tri šive) je v prvo bojno vrsto v napadu stopil predvsem Edo Murić. Bil je ključni mož v neverjetnem rezultatskem nizu 22:0, ki se je končal v drugi četrtini pri rezultatu 27:10. Maljkovićeva četa je postregla s hitro in kombinatorno igro. V strelskem valu sta marljivo sodelovala tudi prodorni Jaka Blažič, del svojega razkošnega znanja pa je ob vrnitvi v zadnjem delu prvega polčasa pokazal tudi Dragić. Slovenci so bili dominantni tudi v skoku, tako je bil v 16. minuti po košu Blažiča na semaforju že rezultat 41:14.

V izdihljajih prvega polčasa so Ukrajinci, pri katerih je nekaj napadalne odločnosti pokazal le Aleksander Lipovij, le prišli do sape, slovenski stampedo pa je ob tem nekoliko popustil. Tudi v večjem delu tretje četrtine zeleno-beli niso bili tako dominantni kot v sanjskem nizu, a so raznolike peterke vendarle brez težav nadzirale potek tekme. Veliko mero odločnosti so Maljkovićevi izbranci pokazali tudi v obrambnih akcijah, kjer so gostom puščali le malo prostora za mete, postregli pa so tudi z zglednim medsebojnim pomaganjem od košem.

Ob očitnem kakovostnem razkoraku se je slovenska prednost dvignila krepko nad 30 točk (najvišja je znašala celo 38), Gašper Vidmar pa si je dal ob tem duška tudi z agresivnimi zabijanji. Tudi njegovi soigralci so spoznali, da velja ob že davno dobljeni tekmi in zadovoljnem selektorju, ki je dobil nekaj pozitivnih odgovorov, odigrati nekaj akcij še za publiko. Na koncu je razlika znašala 28 točk, dovolj za zadovoljstvo po prvi zmagi, ki pa ne vnaša evforije pred ključnim delom priprav in soočenjem s težjimi tekmeci.

Ne spreglejte