Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 2. 2009,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 8. 2. 2009, 15.01

8 let

Pri Olimpiji si želijo več navijačev, pri Heliosu zmag

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iz tedna v teden se ponavlja zgodba o nastopih košarkarjev Heliosa v ligi NLB – boljši nastopi doma, slabši na gostovanjih. Pri Olimpiji si želijo več gledalcev v Tivoliju.

Slovenski klubski košarki v zadnjem času ni postlano z rožicami. Namesto, da bi klubi naredili korak naprej proti vrhu regionalnega tekmovanja, je potrebno iz kroga v krog računati koeficiente, ali bo Slovenija zadržala tri predstavnike.

Povrh vsega pa Helios celo "bije" bitko, da bi se ognil zadnjemu mestu in neposrednemu izpadu iz lige NLB. V 21. krogu so slovenski podprvaki gostovali v Beogradu pri FMP-ju in vnovič izgubili. Njihova tekmeca za nehvaležno zadnje mesto sta bila tokrat polovično uspešna. Zagreb je presenetljivo premagal Zadar, Vojvodina pa je na srečo klonila proti Ciboni. Kot kaže bo ravno obračun s klubom iz Novega Sada (Vojvodina za Heliosom in Zagrebom zaostaja za eno zmago), ki bo 7. marca v Domžalah, odločal, kdo bo neposredno zapustil jadransko druščino po rednem delu. "Imeli smo preveč izgubljenih žog – kar 22, medtem ko FMP vsega 11. Končna razlika ni realna slika, saj smo mi v zaključku tekme poizkušali z rizično igro, kar so domači izkoristili in povišali prednost. Lahko bi bilo drugače," je po tekmi z FMP-jem (74:90) povedal trener Heliosa Rado Trifunovič, ki bo na novi preizkušnji prihodnji teden, ko v halo Komunalnega centra prihaja Crvena zvezda.

Split izkoristil primanjkljaj Krke

Nič kaj prešerno ni bilo razpoloženje v taboru Krke, saj so proti Splitu visoko izgubili (71:86). Dolenjci lahko opravičilo najdejo v izostanku Simona Petrova, obenem pa Smiljan Pavić še ni bil povsem nared za igro, potem ko si je minuli teden zvil gleženj. "Košarkarji Splita so nas prisilili, da smo napravili veliko napak. Če se k temu doda še njihovih petnajst skokov v napadu, potem nimam kaj več za dodati," je bil kratek in jedrnat po tekmi trener Novomeščanov Ivan Sunara.

Pri Olimpiji bi radi imeli večjo podporo s tribun

Edini, ki so imeli razlog za veselje, so bili v taboru Uniona Olimpije. Na domačem parketu so Ljubljančani premagali bosanskega prvaka z 78:68, okrepljeni pa so bili z Markom Maravičem, ki je v petek podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo prekinitve po enem mesecu. "Mare je tip igralca, ki nam je manjkal. Je borben in gre na vsako žogo," je namenil nekaj besed Maraviču Zdovc in se dotaknil tivolske tekme proti njegovi nekdanji Bosni: "Ponovno je bilo prisotnih nekaj črnih minut. V nizu naredimo preveč neumnosti in sledi padec koncentracije. To znajo tekmeci izkoristiti in posledično pridejo do lahkih košev. Podobno je bilo proti Ciboni. Doma smo k sreči s čvrsto obrambo nadoknadili te težave. Bi pa si želel, da bi imeli na domači tekmah številčnejšo podporo s tribun. Na tekmah lige NLB v Tivoliju namreč ni takšnega vzdušja, kakšnega bi si želel. Proti Krki in tudi tokrat proti Bosni je bilo čutiti, da je več navijačev gostujočega moštva. Res pa je, da moramo najprej na parketu dokazati, da bodo lahko ljudje zaupali v nas. Naredili bomo vse, da to uresničimo."

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli pri Unionu Olimpiji kmalu, saj bodo že prihodnjo soboto gostovali pri aktualnemu prvaku Partizanu, med 19. in 22. februarjem pa bodo branili slovensko pokalno lovoriko v Laškem.

Ne spreglejte